SSR Groupin ja Salpausselän Rakentajien johto vaihtuu

Viranomaiset selvittävät monimutkaista epäilyvyyhteä

Rakennuskonserni SSR Groupin ja Salpausselän Rakentajien toimitusjohtajat vaihtuvat. SSR Groupin toimitusjohtajaksi on nimitetty Jyrki Lautarinne ja Salpausselän Rakentajien johdossa aloittaa Arto Jokinen.

Maaliskuussa kerrottiin poliisin tutkivan, onko SSR Groupin tytäryhtiö Salpausselän Rakentajat kirjannut tekaistuiksi epäiltyjä konsulttipalkkioita yhtiön verovähennyskelpoisiksi kuluiksi.

– Me haluamme eroon vanhasta toimintakulttuurista ja toimimme tulevaisuudessa eri tavalla, on siellä vanhassa maailmassa syitä tutkintaan tai ei. Luomme nahkamme uudelleen ja otamme tiukan uuden kulttuurin toimintaan ja toiminnan johtamiseen, Lautarinne sanoo STT:lle.

SSR Groupin mukaan uudet nimitykset ovat osa muutoksia, joilla pyritään parantamaan tehokkuutta ja tuottavuutta.

Viranomaiset kiinnostuivat

Hämeen poliisilaitos tiedotti tammikuun lopussa, että Verohallinto oli tehnyt poliisille tutkintapyynnön, jossa pyydettiin selvittämään, olivatko Salpausselän Rakentajat Oy:n toiminnasta vastuussa olevat henkilöt syyllistyneet verorikokseen. Rikosepäilyt liittyvät vuosiin 2015–2016.

Suomen Kuvalehti ja Yle uutisoivat puolestaan maaliskuussa poliisin tutkivan lahjusepäilyä keskustataustaisessa Nuorisosäätiössä. Myös säätiöiden toimintaa valvova Patentti- ja rekisterihallitus on kiinnostunut tapauksesta.

Selvittelyn alla on muun muassa se, järjestikö Salpausselän Rakentajat satojentuhansien eurojen maksuja Nuorisosäätiön johdon yhtiöille säätiölain vastaisesti. Säätiön hallituksen puheenjohtaja jätti sittemmin tehtävänsä. Myös toimitusjohtajan on ilmoitettu jättävän tehtävänsä, mutta täsmällistä ajankohtaa ei ole kerrottu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.