STX lupasi Vapaavuorelle kiirehtiä telakkaneuvotteluja

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) kertoo saaneensa telakkayhtiö STX:n korealaisjohdolta selkeän lupauksen, että prosessia Turun telakan myymiseksi kiirehditään.

- Käytännössä tämä tarkoittaa, että lähiviikkojen aikana asiassa pitäisi päästä ainakin selkeästi eteenpäin, Vapaavuori sanoi STT:lle.

Vapaavuori vierailee parhaillaan Etelä-Koreassa, jossa hän on tavannut STX:n ylintä johtoa sekä Etelä-Korean teollisuus- ja energiaministeriön edustajia.

Suomen valtio saattaa lähteä Turun telakan omistajaksi yhdessä saksalaisen Meyer Werft -telakkayhtiön kanssa. Vapaavuoren mukaan saksalaistelakka tarvitsee kuitenkin tarkempia teknisiä ja taloudellisia tietoja telakan kunnosta, ennen kuin voi arvioida kaupan kannattavuutta. Varsinaiset kauppaneuvottelut voidaan aloittaa vasta tämän arvioinnin jälkeen.

- Tarve asian kiirehtimiselle on ollut ilmeinen. Turun telakalla on enää kaksi alusta rakenteilla, ja niistäkin toinen on valmistumassa jo ensi viikon lopulla, Vapaavuori sanoi.

STX on myymässä telakoitaan sekä Suomessa että Ranskassa. Tapaamisissa ei ilmennyt, onko niitä tavoittelemassa muitakin ostajakandidaatteja.

- Yleensä myyjäpuolella ei ole tapana tämäntyyppisiä asioita kommentoida, Vapaavuori sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.