Saabilla ei ole varaa maksaa palkkoja

Autonvalmistaja Saab ei kykene enää maksamaan henkilöstönsä palkkoja, yhtiö ilmoittaa. Yhtiö kertoo jääneensä vaille tarvitsemaansa lyhytaikaista rahoitusta.

Osa henkilöstön palkoista olisi pitänyt maksaa tänään, ennen juhannusviikonloppua. Näillä näkymin palkkoja ei kyetä maksamaan myöskään maanantaina, kertoi yhtiön tiedottaja Dagens industrille.

Saabin työntekijöitä edustavat ammattiliitot esittivät vastalauseensa ja uhkasivat oikeustoimilla, jos palkkoja ei makseta viimeistään maanantaina.

Saab sanoo jatkavansa neuvotteluja eri tahojen kanssa rahoituksen hankkimisesta. Yhtiö on yrittänyt myydä kiinteistöjään, mutta kauppoja ei ole syntynyt.

Saab toteaa lehdistötiedotteessaan, ettei kauppojen onnistumisesta ole mitään takeita.

Saab ja sen omistajayhtiö Swedish Automobile (aiemmin Spyker) ovat sopineet kahden kiinalaisyhtiön kanssa järjestelystä, jonka on määrä pelastaa yhtiö. Paketti ei kuitenkaan ole vielä saanut viranomaisten hyväksyntää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Liki 5 000 osakeyhtiötä ja osuuskuntaa uhkaa poisto kaupparekisteristä – mukana kohuhieroja Marko Yrjövuoren konsulttiyhtiö ja yli 130 keskisuomalaista, katso lista

Suomen Kotidatan työntekijöiden lakko alkoi – "Yritys on venyttänyt asiaa niin pitkälle, ettei toimihenkilöille jäänyt muuta mahdollisuutta kuin taistella oikeuksistaan"

Uudet matkustusrajoitukset purevat – Finnair vähentää vuoroja

Alko hyötyi koronasta – myynti kasvoi huimasti

Fortum tulee Jyväskylän seudun jätekierrätykseen – Yhteistyö Mustankorkean tytäryhtiön kanssa tavoittelee yritysasiakkaita

Yksi Jämsän tunnetuimmista vaateliikkeistä aloitti loppuunmyynnin: "On suuri ilo palvella toista ihmistä hyvin" – liike ehti palvella paikkakunnalla 86 vuotta

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.