Sagax osti rekkaterminaalin Jyväskylästä – Lauri Vähälä Oy:n kiinteistö myytiin 15,3 miljoonalla eurolla

Ruotsalainen kiinteistösijoitusyhtiö Sagax on tehnyt jälleen suuren kiinteistökaupan Jyväskylässä. Se on ostanut Lauri Vähälä Oy:ltä noin 87 000 neliön (8,7 hehtaarin) määräalan Vaajakoskelta.

Kauppahinta on 15,3 miljoonaa euroa. Määräalalla olevat rekkaterminaalin rakennukset kuuluvat kauppaan.

– Vähälä jää vuokralaiseksi pitkäaikaisella vuokrasopimuksella, Sagax Finland Asset Management Oy:n kiinteistökehitysjohtaja Jukka Torvinen kertoo.

Sagax osti aiemmin tänä vuonna Ahjokatu 26:n kiinteistön Jyväskylän Seppälästä. Kauppahinta ei ole julkinen, koska kyse on osakekaupasta. Kiinteistössä on muun muuassa toimistoja ja autokorjaamo.

Sagax tuli Jyväskylän kiinteistömarkkinoille kesällä 2017, kun se osti yli puolet Jykes Kiinteistöjen (nykyisin Jykia Oy) kiinteistömassasta noin 30 miljoonalla eurolla. Sagaxille siirtyivät kaupassa noin 58 000 neliön kiinteistöt Jyväskylästä, Laukaasta ja Muuramesta.

Myytyihin kohteisiin kuuluvat muun muassa Jyväskylässä sijaitsevat kolme yrityspuistoa eli Voimala Business Park, Spinaakkeri ja Start Up Leipomo. Kiinteistöistä 80 prosenttia sijaitsee alle viiden kilometrin etäisyydellä Jyväskylän keskustasta.

Sagax perusti viime vuonna toimiston Jyväskylään.

Torvisen mukaan Sagax aikoo jatkaa kiinteistöjen ostamista alueelta.

– Katsomme Jyväskylän talousaluetta hyvin aktiivisesti. Sijoitamme pääkaupunkiseudun lisäksi Jyväskylään, Tampereelle, Turkuun ja Ouluun.

– Haemme hyvillä alueilla olevia hyviä kohteita, ennen kaikkea teollisuuskiinteistöjä ja niihin liittyviä kohteita: logistiikka-, varasto-, tuotanto- ja korjaamokiinteistöjä, Torvinen kertoo.

Sagax on hänen mukaansa kiinnostunut myös pienemmistä kohteista.

Sagax omisti kesäkuun lopussa 2 670 000 neliömetriä toimitiloja 498 kiinteistössä. Suomen osuus tästä oli 1 105 000 neliömetriä 282 kiinteistössä. Yhtiö omista kiinteistöjä Ruotsin ja Suomen lisäksi muun muassa Ranskassa ja Alankomaissa.

Yhtiö on noteerattu Tukholman pörssissä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .