Sahat etsivät vientikohteita Pohjois-Afrikan puulle

Arabimaiden kuohunta haittaa edelleen suomalaisten sahojen toimintaa. Vaikka Egyptissä on yritetty vähitellen palata arkeen suurmielenosoitusten jälkeen, sahatavaran vienti maahan kangertelee.

Metsäyhtiö UPM kertoo, että laivaukset Egyptiin ovat pysähdyksissä. Yhtiön mukaan tilanteen jatkuminen voi johtaa tuotannon rajoittamiseen sahoilla.

– Vaihtoehtoisia markkinoita tavaroille on saatu Euroopassa ja Aasiasta, mutta sekin vaikeutuu, sillä Egyptin merkitys sahatavarabisneksessä on hyvin suuri, kertoo sahaliiketoiminnasta vastaava johtaja Arto Halonen.

Ostajia puille on etsitty pikavauhtia myös muissa yrityksissä. Itsenäisiä sahoja edustavan Suomen sahat ry:n hallituksen puheenjohtajan Juha Junnikkalan tietojen mukaan Egyptissä on kuitenkin jo purettu jonkin verran puulasteja.

Sahateollisuus myy arviolta yli neljänneksen viennistään Pohjois-Afrikkaan. Nuoren väestön osuus maissa kasvaa nopeasti, minkä takia alueilla rakennetaan paljon.

Pellervon taloudellisen tutkimuslaitoksen selvityksen mukaan yksityiset metsänomistajat odottavat puun hintojen nousevan lähivuosina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Liki 5 000 osakeyhtiötä ja osuuskuntaa uhkaa poisto kaupparekisteristä – mukana kohuhieroja Marko Yrjövuoren konsulttiyhtiö ja yli 130 keskisuomalaista, katso lista

Suomen Kotidatan työntekijöiden lakko alkoi – "Yritys on venyttänyt asiaa niin pitkälle, ettei toimihenkilöille jäänyt muuta mahdollisuutta kuin taistella oikeuksistaan"

Uudet matkustusrajoitukset purevat – Finnair vähentää vuoroja

Alko hyötyi koronasta – myynti kasvoi huimasti

Fortum tulee Jyväskylän seudun jätekierrätykseen – Yhteistyö Mustankorkean tytäryhtiön kanssa tavoittelee yritysasiakkaita

Yksi Jämsän tunnetuimmista vaateliikkeistä aloitti loppuunmyynnin: "On suuri ilo palvella toista ihmistä hyvin" – liike ehti palvella paikkakunnalla 86 vuotta

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.