Saksan talous jaksaa puuskuttaa ylöspäin

Saksan talous puuskuttaa ylöspäin eurokriisistä huolimatta. Maan tilastokeskuksen mukaan vienti, tuonti ja teollisuustuotanto nousivat heinäkuussa odotettua enemmän. Ekonomistit varoittavat kuitenkin, että merkkejä Saksan talouden hyytymisestä on myös näkyvissä.

Saksa kannattelee yhä enemmän euroalueen kriisitalouksia, sillä tuonti euromaista lisääntyi lähes 7 prosentilla vuoden takaisesta. Vienti euroalueelle nousi 3 prosenttia.

Vienti kasvoi kesäkuusta 0,5 prosenttia ja tuonti 0,9 prosenttia. Teollisuustuotanto lisääntyi 1,3 prosenttia. Myös rakentaminen oli kasvussa.

- Tämä on hyvä alku kolmannelle vuosineljännekselle. Talouskriisin tai vakavan taantuman merkkejä ei ole, arvioi WestLB Mellonin ekonomisti Holger Sandte.

Saksan talouskasvu hiipui keväällä 0,3 prosenttiin, ja monet ekonomistit odottavat, että talous alkaa supistua syksyllä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

Uniper varoittaa: Nord Stream 2 -kaasuputkihanke saattaa epäonnistua – suomalainen Fortum omistaa Uniperistä runsaat 70 prosenttia

Keskimaan kannattavuus romahti alkuvuonna – koronan kiihdyttämä marketkauppa kannatteli tulosta ravintola-alan synkän kevään aikana

K-ryhmän "mummoluuri" tepsi – eläkeläistalouksien osuus verkkokaupassa nousi selvästi

Lehtijuttu työnsi tummia pilviä Jämsän paperitehtaiden ylle, mutta tehtailla ei ole paniikkia – "Eihän jääkiekossakaan valmentaja päätä kahden erän jälkeen, että peli on hävitty"

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen on toisessa polvessa Keski-Suomen kummisetä – isä teki hienon uran Valmetilla

Sitowise osti jyväskyläläisen IT-yritys Ficonic Solutionsin – ostajayhtiö palkkaa lisää henkilöstöä Jyväskylään

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.