Saksan vienti syöksyi – pahin ryöpytys sitten Saksan yhdistymisen

Saksan vienti syöksyi maaliskuussa lähes 12 prosenttia helmikuusta, kertoo Saksan tilastoviranomainen Destatis. Romahdus on suurin sen jälkeen, kun Länsi- ja Itä-Saksa yhdistyivät vuonna 1990.

Tärkeistä vientimaista muun muassa Italian talous oli joutunut maaliskuussa syviin vaikeuksiin koronaviruksen vuoksi. Vienti euromaihin supistui peräti 14 prosenttia. Vienti EU:n ulkopuolelle putosi maltillisemmin 4,3 prosenttia.

Tuonti EU-maista putosi 5 prosenttia. Saksan kauppaylijäämä laski runsaaseen 17 miljardiin euroon vuoden takaisesta yli 22 miljardista eurosta.

Aiemmin tällä viikolla julkaistujen lukujen mukaan Saksan teollisuustuotanto ja teollisuuden uudet tilaukset vähenivät ennätysvauhtia. Tiedot ennakoivat sitä, että ennusteita tammi-maaliskuun bruttokansantuotteesta pitää alentaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Tapahtumat kuin agenttiromaanista: Wirecardin maan alle painuneella johtajalla yhteyksiä salaisiin palveluihin – levitti tietoja Itävallassa ja Britanniassa

Asuntokaupat palasivat kesäkuussa edellisen vuoden tasolle – "Ostajien ja myyjien luottamus markkinaan on nyt palautunut"

Panimoliiton uudeksi johtajaksi Tuula Loikkanen – edeltäjä lähti ministerin erityisavustajaksi

Keskolta positiivinen tulosvaroitus koko vuodelle – kurssi ampaisi nousuun Helsingin pörssissä

Perinteikäs Ruthin leipomo siirtyy tänään isältä pojalle – Joonas Mäkinen, 31, hyppää jyväskyläläisen perheyrityksen puikkoihin

Fiskarsin uudeksi toimitusjohtajaksi Nathalie Ahlström Fazerilta

Teollisuuden näkymät synkkenivät toukokuussa: uudet tilaukset romahtivat runsaan neljänneksen

Hypo arvioi Suomen talouteen seitsemän prosentin laskua – "Vientiteollisuudelle syksy näyttää hyvin heikolta"

Myönteisistä tulosuutisista kertoneet Tikkurila, Orion ja Kesla vauhdissa pörssissä

Euroryhmän uudeksi puheenjohtajaksi Irlannin valtiovarainministeri –  Suomen Vanhanen arvioi, että uudella puheenjohtajalla on hyvät edellytykset sovittaa yhteen jäsenmaiden erilaisia näkemyksiä.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.