Sampo ei tähtää yli neljännekseen Nordeasta

Finanssikonserni Sampo on vuollut kohtalaisesti kultaa myös taantuman keskellä. Sammon tulos ennen veroja ylsi heinä-syyskuussa reiluun 190 miljoonaan euroon, mikä tosin jäi 50 miljoonaa euroa vuodentakaisesta.

Sammon konsernijohtaja Kari Stadigh hehkutti osavuosikatsauksen yhteydessä, että vahinkovakuuttaja Ifin tulos markkina-arvoin oli kaikkien aikojen paras kolmannella neljänneksellä.

Sammon keskeisiin projekteihin on kuulunut sen Nordea-potin pulskistaminen. Potti oli toissapäiväisten rätinkien perusteella jo 19,88 prosenttia Nordean osakkeista. Yhtiö on ilmoittanut, että sen aikomuksena on ylittää 20 prosentin rajan Nordeassa.

– 20 prosenttia on meille erittäin hyvä omistus. On mahdollista, että pikkuhiljaa nostamme omistustamme 22–23 prosenttiin, mutta en usko, että ylitämme 25 prosentin rajaa pitkälläkään tähtäimellä, Stadigh sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

Uniper varoittaa: Nord Stream 2 -kaasuputkihanke saattaa epäonnistua – suomalainen Fortum omistaa Uniperistä runsaat 70 prosenttia

Keskimaan kannattavuus romahti alkuvuonna – koronan kiihdyttämä marketkauppa kannatteli tulosta ravintola-alan synkän kevään aikana

K-ryhmän "mummoluuri" tepsi – eläkeläistalouksien osuus verkkokaupassa nousi selvästi

Lehtijuttu työnsi tummia pilviä Jämsän paperitehtaiden ylle, mutta tehtailla ei ole paniikkia – "Eihän jääkiekossakaan valmentaja päätä kahden erän jälkeen, että peli on hävitty"

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen on toisessa polvessa Keski-Suomen kummisetä – isä teki hienon uran Valmetilla

Sitowise osti jyväskyläläisen IT-yritys Ficonic Solutionsin – ostajayhtiö palkkaa lisää henkilöstöä Jyväskylään

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.