Sampo jakaa lisää rahaa osakkailleen

Sampo luonnehtii viime vuoden tulosta matalasta korkotasosta huolimatta erittäin suotuisaksi.

Finanssikonserni Sampo paransi reippaasti tulostaan loppuvuonna. Voitto ennen veroja oli loka–joulukuussa 528 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 413 miljoonaa. Koko vuoden tulos ennen veroja oli suunnilleen edellisvuoden tasolla, 1 871 miljoonaa euroa.

Yhtiön hallitus esittää osingon korottamista 15 sentillä 2,30 euroon. Yhtiö jakaa siten osakkailleen lähes 1,3 miljardia euroa.

Sampo luonnehtii viime vuoden tulosta matalasta korkotasosta huolimatta erittäin suotuisaksi.  Merkittävän osuuden tuloksesta teki Nordea, josta Sampo omistaa reilun viidenneksen.

Vakuutustoiminnan kannattavuutta kuvaava yhdistetty kulusuhde ylsi koko viime vuoden ajalta uuteen ennätykseen, 84,4 prosenttiin. Jos luku nousisi yli sadan prosentin, joutuisi yhtiö kattamaan korvaus- ja liikekuluja muilla kuin vakuutusmaksutuotoilla.

Paperisten osakekirjojen omistajille tulee kiire

Kevään yhtiökokouksessa Sampo ottaa kantaa niiden osakkeiden kohtaloon, joita ei ole kirjattu arvo-osuusjärjestelmään. Sampo siirtyi arvo-osuusjärjestelmään syyskuussa 1997, mutta osa osakkeista on edelleen siirtämättä sähköiseen järjestelmään. Nämä osakkeet on merkitty yhtiön yhteiselle arvo-osuustilille.

Yhteistilille merkityt osakkeet voidaan yhtiökokouksen päätöksellä antaa mitätöidä. Sammon hallitus kannattaa ehdotusta yhteistilille merkittyjen osakkeiden mitätöimisestä, ellei niiden kirjaamista arvo-osuusjärjestelmään ole vaadittu yhtiökokoukseen mennessä. Takaraja on 27. huhtikuuta.

Sampo toteaa, että yhteistilille merkittyjen osakkeiden omistajia on pyritty tavoittamaan. Marraskuussa lähetettiin kirje noin 75 000 yksityishenkilölle, jotka syyskuussa 1997 omistivat yhtiön osakkeita. Kirje ja siitä seurannut mediahuomio johtivat noin sataantuhanteen yhteydenottoon. Yhteistililtä arvo-osuusjärjestelmään saatiin siirrettyä reilut 470 000 osaketta.

Yhteistilillä oli maanantaina kuitenkin vielä reilut 6 400 000 osaketta, noin 1,15 prosenttia kaikista. Potin arvo on viime päivien kurssilla noin 280 miljoonaa euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Kiinan maskinvalmistajat eivät enää paina töitä päivin öin – osa uusista toimijoista on jo jättänyt alan

Kenkäkaupan konkari Jarmo Toivonen halusi tuoda iloa koronavuoden keskelle – kaupungin vanhin yhdistys Jyväskylän Kauppalaisseura on ehtinyt jo 145-vuotiaaksi

S-ryhmän verkkokauppa kukoistaa, mutta hotellit ja ravintolat kärsivät koronakriisistä

Suomen Kotidatan työriidan sovittelu keskeytyi – Ammattiliiton mukaan lakko vaikuttaa todennäköiseltä, Kaupan liitto vie asian työtuomioistuimeen

"Suomesta on ollut tukitalous" – Jyväskylässä paljon kiinteistöjä omistavan pörssiyhtiön toimitusjohtajan mielestä lukuisat etuudet ja runsas vapaa-aika tekevät työnteosta kannattamatonta

Hampurilaisravintoloiden kisan haastaja rantautuu Jyväskylän ytimeen – ketju lupaa, että raaka-aineet ovat 95-prosenttisesti kotimaisia

Tuleeko UPM:ltä täystyrmäys Keski-Suomelle? Talouselämä-lehden mukaan Jämsänkosken ja Kaipolan tehtaita uhkaa sulkeminen

Opiskelija-asuntoja rakennetaan Jyväskylän parhaille paikoille – "Vuokralaisilla on enemmän valinnanvaraa kuin 5–10 vuotta sitten"

Koronan aiheuttama kysyntäkuoppa pudotti Outokummun tuloksen tappiolliseksi

Tiktok uhkaa Trumpin hallintoa oikeustoimilla Yhdysvalloissa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.