Samsung pysäytti Note 7 -puhelinten myynnin ja vaihto-operaation

Matkapuhelinvalmistaja Samsung on pysäyttänyt maailmanlaajuisesti uuden älypuhelimensa Galaxy Note 7:n myynnin. Samalla suuryhtiö keskeytti jo myytyjen Note 7 -puhelinten vaihto-operaation.

Eteläkorealainen Samsung ilmoitti asiasta tänään. Yhtiö perusteli päätöstään sillä, että uudessa puhelinmallissa on edelleen turvallisuuspulmia.

Samsung kehotti samalla kaikkia kuluttajia lopettamaan välittömästi Galaxy Note 7 -puhelinten käytön.

Eilen Samsung ilmoitti keskeyttäneensä jälleen Note 7- puhelinten valmistuksen. Vielä tuossa vaihteessa yhtiö korosti, että se "sopeuttaa" tuotantomääriä väliaikaisesti parantaakseen laaduntarkkailua.

Analyytikot ovat arvioineet tuoreeltaan, että Samsungin tänään ilmoittama myynnin pysäytys tuli hieman myöhässä. Isot jakelijat ehtivät jo äskettäin ilmoittaa, että ne lopettivat puhelimen myynnin jatkuvien turvallisuusongelmien vuoksi.

Samsung veti syyskuun alussa maailmanlaajuisesti markkinoilta 2,5 miljoonaa Note 7 -puhelinta, koska mallin litiumakun väitettiin syttyvän palamaan. Myös uusien, paranneltujen akkujen on raportoitu ylikuumenevan ja syttyvän palamaan.

Kompastuiko jättiyhtiö kiireeseen?

Analyytikot ovat myös kirjoittaneet, että Samsung on saattanut kiirehtiä Note 7:n tuotantoa, koska sen kovin kilpailija Apple sai jo markkinoille oman iPhone 7 -älypuhelimensa.

Kilpailu älypuhelinten markkinoilla on muutenkin kiristynyt entisestään, koska kuluttajille on tarjolla hyvin runsaasti erilaisia alan tuotteita. Varsinkin kiinalaiset edullisten älypuhelinten valmistajat ovat nousseet uhkaamaan Samsungin ja Applen asemaa.

Galaxy Note 7 -puhelinten ongelmien on arvioitu olevan pulma Samsungin koko tämän vuoden tuloksen kannalta. Yhtiö oli laskenut nostavansa myyntimääriään vuonna 2017 nimenomaan tällä puhelinmallilla.

Vaikka nyt ilmenneet akkuongelmat saataisiinkin ratkaistua, pelkästään se, että jo myydyt Note 7 -puhelimet vaihdetaan uusiin saattaa maksaa Samsungille kaksi miljardia dollaria (1,8 miljardia euroa).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.