Samsungin tappio patenttikiistassa siivitti Nokiaa

Teknologiajätti Samsungin tappio Applen kanssa käydyssä patenttikiistassa sinkautti Nokian osakekurssin tänään vahvaan nousuun.

Markkinoilla arveltiin Nokian hyötyvän päätöksestä, jonka vuoksi Samsungin ja muidenkin valmistajien Android-puhelimia voi joutua Yhdysvalloissa myyntikieltoon. Se saattaa avata lisää mahdollisuuksia Microsoftin kilpailevalle Windows Phone -käyttöjärjestelmälle, johon Nokia on satsannut.

Nokia päätyi 7,7 prosentin nousuun loistettuaan pörssissä koko päivän. Samsungin osake sen sijaan romahti Etelä-Korean pörssissä 7,5 prosenttia, mikä oli Samsungin jyrkin päiväkohtainen kurssilasku lähes neljään vuoteen. Siitä huolimatta Samsungin osakekurssi on yhä 75 prosenttia korkeampi kuin vuosi sitten.

Yhdysvaltalainen tuomioistuin katsoi viikonloppuna, että Samsungin tietyissä puhelimissa ja taulutietokoneissa on kopioitu Applen iPhonen ja iPadin ominaisuuksia. Yli miljardin dollarin korvauksiin tuomittu Samsung aikoo valittaa päätöksestä.

Helsingin pörssin yleisindeksi nousi 1,3 prosenttia 5 457 pisteeseen. Vaihtokärjessä laskivat vain Sanoma ja Sotkamo Silver.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Samsungille täystyrmäys patenttiriidassa