Sata lupaavinta pk-yritystä valittu – Keski-Suomesta yhdeksän Kasvu Open -finalistia

Finalisteissa oli ensimmäistä kertaa kilpailun historiassa enemmistö pitkään toimineita yrityksiä.

Yhdeksän keskisuomalaista yritystä on valittu mukaan pienten ja keskisuurten yritysten kasvun sparrausohjelma Kasvu Openin vuoden 2018 kilpailun finaaliin. Yhteensä finaaliin valittiin sata yritystä.

Jyväskylästä mukana ovat geoteknisiä mittauspalveluita tarjoava FinMeas Oy, tiedonkeruuseen ja dataloggaukseen erikoistunut Logmore Oy, lipunmyyntipalvelu Liveto Group Oy, peliyhtiö Zaibatsu Interactive, pilvipalvelu Nordcloud ja tiedolla johtamisen asiantuntijayritys Pengon Oy.

Lisäksi mukana ovat elintarvikeyhtiöt Jokilaakson Juusto Oy Jämsästä ja Jukolan Juusto Oy Joutsan Leivonmäeltä sekä puunkorjauksen energiakouria valmistava TMK Energiakoura Oy Hankasalmen Säkinmäestä.

Finaaliin valittujen sadan yrityksen joukosta valitaan kahdeksatta kertaa Kasvu Open -voittajat ja -kunniamainitut Startup- ja Start again -sarjoissa Kasvu Open Karnevaalissa 24.–25. lokakuuta Jyväskylän Paviljongissa.

Tänä vuonna finalisteja on kaikista maakunnissa lukuunottamatta Ahvenanmaata, Kainuuta ja Pohjois-Karjalaa. Eniten yrityksiä on Uudeltamaalta, kaikkiaan 31 kappaletta.

Toimialoista kolmen kärjessä olivat teollisuus, ohjelmisto- ja ICT-ala sekä terveys-, sosiaali ja hyvinvointipalvelut. Yritysten yhteenlaskettu liikevaihto on noin 140,3 miljoonaa euroa, ja ne työllistävät 1 200 henkilöä.

Yli kolme vuotta toimineet yritykset kilpailevat Kasvu Openissa Start again -sarjassa ja sitä nuoremmat Startup-sarjassa. Valituista yrityksistä startuppeja oli 44 ja “start againeja” 56.

Finalisteissa on ensimmäistä kertaa kilpailun historiassa enemmistö pitkään toimineita yrityksiä.

– Startup-yrityksille on paljon erilaisia kiihdyttämöjä ja kasvupalveluja, mutta pitkään toimineille yrityksille vaihtoehtoja on vähemmän. Nousevien alojen lisäksi myös perinteisten toimialojen kasvu on tärkeää, Kasvu Open Oy:n toimitusjohtaja Uljas Valkeinen toteaa.

Yli 800 hakemuksesta asiantuntijoiden sparraukseen valittiin yhteensä 411 yritystä eri kasvupoluille. Kasvu Open järjesti pk-yrityksille yhteensä 26 sparraus-tapahtumaa, joissa yritykset pääsivät verkostoitumaan ja tapaamaan liike-elämän asiantuntijoita.

Kasvupolkujen voittajat ja kunniamainitut, yhteensä 56 yritystä, pääsivät Kasvu Open -finaaliin automaattisesti. Loput 44 valintaa suoritti valtakunnallinen tuomaristo.

Kasvu Open -finaalissa kuullaan keskiviikkona 24. lokakuuta jokaisen finalistiyrityksen pitchaukset eli myyntipuheet, jonka jälkeen tuomaristo valitsee kymmenen parasta yritystä. Viimeiseen vaiheeseen pääseviä yrityksiä haastetaan vielä torstaina 25. lokakuuta yleisön ja tuomariston edessä ennen voittajien valintaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .