Sauna-ala uskoo markkinoiden kuumenevan

Sauna-alan yritykset uskovat toimialan vahvaan kasvuun. Peräti 88 prosenttia vastaajista arvioi sauna-alan markkinoiden kasvavan seuraavan kahden vuoden aikana.

Kasvu tuo myös työpaikkoja. 69 prosenttia sauna-alalla toimivista yrityksistä arvioi henkilöstömääränsä kasvavan seuraavan kolmen vuoden aikana.

Tiedot perustuvat tutkimukseen, jonka Sauna from Finland ry teetti yhteistyössä Innolink Research Oy:n kanssa syys–lokakuussa. Tutkimuksella kartoitettiin sauna-alalla toimivien yritysten moninaisuutta ja määrää sekä näiden vienti- ja kansainvälisen toiminnan volyymeja ja kiinnostusta kansainvälistä toimintaa kohtaan. Tutkimukseen osallistui 252 sauna-alalla toimivaa yritystä.

Sauna-alan kasvu vaikuttaa suoraan tai välillisesti lukuisten eri toimialojen yritysten liiketoimintaan positiivisesti. Se hyödyttää teollisuus-, hyvinvointi-, matkailu-, palvelu- ja kaupan alan yrityksiä.

Ala kansainvälistyy

Yli neljä viidesosaa vastaajista arvioi yrityksensä liikevaihtonsa kasvavan seuraavan kahden vuoden aikana.

Sauna-ala myös kansainvälistyy. Alan yrityksistä 64 prosentilla on jo vienti- tai kansainvälistä toimintaa. Päämaita ovat Saksa, Venäjä ja Ruotsi. Niistä, joilla ei sitä ole, 45 prosenttia on kiinnostuneita kansainvälistymisestä.

Sauna from Finlandin mukaan sauna-alan kasvun mahdollisuudet seuraavat osittain megatrendejä. Näitä ovat saunan terveys- ja hyvinvointivaikutukset, kansainvälisten asiakkaiden matkailun kasvu, muotoilun merkitys saunan personoinnissa (sisustaminen ja varustelu) sekä elämän yksinkertaistaminen eli vähemmän on parempaa.

Vastaajat näkivät kasvun potentiaalia muun muassa kansainvälisissä asiakkaissa, saunan personoinnissa sekä tarjoamalla saunaa osana terveys- ja hyvinvointipalveluita.

Sauna from Finlandin toiminnanjohtajan Carita Harjun mukaan sauna-alalla on nyt kysyntää enemmän kuin koskaan.

– Suomessa saunamarkkina on noin miljardin euron arvoinen, ja kansainvälisestikin kiinnostus saunaa kohtaan lisääntyy muun muassa saunan terveysvaikutuksista uutisoinnin ansiosta.

Sauna from Finland -verkostossa on mukana yli 180 yritystä. Näistä 20 on mukana kansainvälisessä markkinoinnissa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .