Scandicin hotellien sijainteja on pian vaikea päätellä niiden nimistä Jyväskylän keskustassa

Cumulukset ostanut Scandic nimesi uudelleen myös vanhan hotellinsa Jyväskylässä.

Suomen suurimmaksi hotelliyritykseksi kasvanut Scandic on julkistanut brändinsä alle siirtyvien Cumulus-hotellien uudet nimet. Cumulus-hotellit siirtyvät Scandic-brändin alle juhannukseen mennessä.

Jyväskylän keskustan Cumuluksesta tulee Scandic Jyväskylä City. Laajavuoressa hotellin nimi lyhenee selvästi, sillä Kylpylähotelli Cumulus Resort Laajavuori Jyväskylä muuttuu Scandic Laajavuoreksi. Scandicin nykyinen hotelli Jyväskylässä toimii jatkossa nimellä Scandic Jyväskylä Station.

Onko vaarana, että lähekkäin sijaitsevien hotellien nimet menevät sekaisin – varsinkin, kun molemmat ovat keskustassa ja lähellä matkakeskusta?

– Totta kai alussa on oma riskinsä, että nimet menevät sekaisin. Uskon, että viestimme menee kuitenkin nopeasti perille. Suurin osa asiakkaistamme varaa meiltä hotellin suoraan, Scandicin kaupallinen johtaja Christian Borg sanoo.

Tampereelle rautatieaseman läheisyydessä Scandicilla on City- ja Station-hotellit, mutta nimisekaannuksia on tullut vähän.

Pohjanhovin nimi säilyy

Scandic Hotels Oy osti Restelin hotelliliiketoiminnan 29. joulukuuta 2017. Kauppa nosti Scandicin Suomen suurimmaksi hotelliyritykseksi, ja sen omistukseen siirtyneet Cumulus-hotellit ja Hotelli Seurahuone Helsinki muuttuvat Scandic-hotelleiksi.

Scandicin mukaan nimien valinnassa painottuvat hotellien historia ja paikalliset erityispiirteet. Esimerkiksi Rovaniemellä hotellin nimessä säilyy Pohjanhovin ja Kuusamossa Rukahovin nimi.

– Monilla uusista hotelleistamme on paikkakunnillaan pitkät perinteet ja ikoninen asema. Haluamme kunnioittaa näiden hotellien historiaa, mikä näkyy myös nimivalinnoissa, Borg kertoo.

Kauppaan kuuluvan Intercontinental Hotels Group -ketjun hotellien nimet säilyvät ennallaan. Näin ollen Holiday Inn-, Crowne Plaza- ja Indigo-brändien alla toimivien hotellien nimet eivät muutu.

Scandic ilmoitti ostavansa Restelin hotelliliiketoiminnan 21.6.2017. Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi kaupan joulukuussa sillä ehdolla, että Scandic myy yhden hotellin Lahdessa, yhden Porissa ja yhden Kuopiossa. Cumulus City Pori-, Scandic Lahti- ja Cumulus City Asema Kuopio -hotellien myyntiprosessi käynnistyy ensi viikolla.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 1 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .