Sepän kauppakeskukseen rakentuu Keski-Suomen suurin aurinkovoimala

Seppälään rakentuvan kauppakeskus Sepän katolle asennetaan Keski-Suomen suurin aurinkovoimala.

Voimala lukeutuu myös valtakunnan tasolla Suomen suurimpiin, kertoo energiaratkaisuja tarjoavan Hohka Oy:n asiakkuus- ja tuotehallintapäällikkö Ahti Weijo. Hohka on osa Jyväskylän Energiaa.

Voimala on mitoitettu siten, että kaikki sen tuottama energia voidaan kuluttaa kauppakeskuksen kiinteistössä. Se on noin sata kertaa suurempi kuin tavalliseen omakotitaloon asennettava aurinkosähköjärjestelmä.

– Yksin paneeleita paikalle kuljettamaan tarvitaan seitsemän rekka-autoa, Weijo kuvaa hanketta.

Voimala koostuu 1 500 aurinkopaneelista, joiden yhteenlaskettu pinta-ala on 2 500 neliötä. Hanke työllistää mukavasti Keski-Suomessa, sillä paneelit toimittaa ja asentaa keuruulainen Solartukku Oy.

Vihreät arvot edellä

Uusi kauppakeskus panostaa ekologisuuteen. Aurinkokennoilla tuotetaan energiaa kiinteistön jäähdytykseen, ilmanvaihtoon ja valaistukseen. Lisäksi sähköautojen lataaminen onnistuu aurinkokennoilla tuotetulla sähköllä.

– LähiTapiola ja kauppakeskus Seppä haluavat olla edelläkävijöinä ottamassa käyttöön uusiutuvia energialähteitä, kauppakeskuspäällikkö Suvi Saarinen sanoo.

Kauppakeskus Seppä aukeaa Jyväskylän Seppälässä lokakuussa 2017. Seppään tulee noin 60 erikoisliiketta ja ravintolakatu.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .