Sianlihan vaikea markkinatilanne rasittaa Hkscania

Sianlihan vaikea markkinatilanne on heikentänyt elintarvikeyhtiö Hkscanin kannattavuutta alkuvuonna. Yhtiö on vahvistanut viime kuussa antamansa tulosvaroituksen, jonka mukaan sen koko vuoden liikevoitto jää selvästi alle viimevuotisen 55 miljoonan euron.

Yhtiö sanoo, ettei se ole saanut siirrettyä nopeasti kohonneita raaka-aine- ja energiakustannuksia myyntihintoihinsa kuin osittain. Yhtiön rakenteen keventäminenkään ei ole tuonut riittävästi apua.

– Tuotteiden hintoja on nostettava kustannusnousuja vastaavasti kaikilla markkina-alueilla, jotta liiketoiminnan pitkän aikavälin toimintaedellytykset normalisoituvat mahdollisimman nopeasti, sanoo toimitusjohtaja Kai Seikku osavuosikatsauksessa.

Hkscanin tappio ennen veroja oli huhti-kesäkuussa 2,3 miljoonaa euroa, kun vielä vuosi sitten tulos oli voiton puolella 10,5 miljoonassa eurossa. Liikevaihto kasvoi vuoden toisella neljänneksellä 524 miljoonasta 592 miljoonaan euroon. Myös lihavalmistaja Atria kertoi viime viikolla lihamarkkinoiden tilanteen syöneen sen tulosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.