Siilasmaa: Elopin palkkio kuului tj-sopimukseen

Nokian väliaikaisen pääjohtajan Risto Siilasmaan mukaan yhtiön entisen toimitusjohtajan Stephen Elopin sopimus on oleellisilta osin saman sisältöinen kuin Nokian edellisillä toimitusjohtajilla.

Siilasmaa kommentoi kohua herättänyttä palkkiota Nokian välittämässä lausunnossa. Siilasmaan mukaan Elopille maksettava korvaus on seurausta hänen toimitusjohtajasopimuksensa ehdoista, jotka yhtiön hallitus hyväksyi 2010.

Siilasmaa viestittää ymmärtävänsä, että asia on herättänyt paljon keskustelua. Hänen mukaansa Nokiassa ollaan tyytyväisiä siihen, että Microsoft on sopinut maksavansa 70 prosenttia sopimusvelvoitteesta.

Elop saa Microsoft-kaupan toteutuessa yhteensä noin 18,8 miljoonaa euroa bonuksia ja osakepohjaisia palkkioita. Hulppea summa sai kovaa kritiikkiä sekä kansalaisilta että poliitikoilta.

Elopin jättikorvaus huomattiin laajasti myös ulkomailla. Ahneilla pankkiireilla on nyt kilpailija, tylytti talouslehti Financial Times. Se huomautti, että Nokian markkina-arvo on Elopin aikana laskenut rajusti.

Elopille löytyi myös ymmärtäjiä, esimerkiksi pitkän linjan sijoittaja Erkki Sinkko puolustaa palkkiota.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Osakesäästäjät: Elopin palkkio kuulostaa hurjalta

Nokian kurssinousu paisutti Elopin palkkiota – lähes 19 miljoonaan