Siirtyminen digitaaliseen radioon vauhdittuu Euroopassa

Digitaalisen radion käyttöönotto vauhdittuu Euroopassa. Moni maa on aloittanut digitaalisen radioverkon rakentamisen ja suunnittelee analogisten radioverkkojen sulkemista. DAB- eli digitaaliradion kehitys on kuitenkin ristiriitaista. Suomi on kokeiluvaiheen jälkeen käytännössä hylännyt digiradion.

Britannia päätti huhtikuussa lopettaa analogiset radiolähetykset melko nopealla aikataululla digiradion yleistyessä. Norjassa ja Tanskassa päätös analogisten radiolähetysten lopettamisesta saatetaan tehdä lähikuukausina, kertoi radioverkkojen asiantuntija Kari Kangas Viestintävirastosta.

Pisimmälle digiradio on edennyt Etelä-Koreassa, missä se on käytössä sekä radio- että televisio-ohjelmien välittämisessä. Euroopassa digiradion käyttöönotto on nopeutunut mm. Britanniassa, Tanskassa, Saksassa, Italiassa, Belgiassa, Norjassa ja Sveitsissä.

Britannia suunnittelee analogisten radiolähetysten lopettamista 2015. Britanniassa 17 miljoonaa ihmistä asuu talouksissa, joissa on vähintään yksi digitaalinen DAB-radiovastaanotin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.