Sijoittajat ostivat Jyväskylän Kirkkopuiston kioskin – iso laajennus ensi kesään mennessä

Jyväskylän Kirkkopuiston kioski saa uudet omistajat, jotka aikovat aloittaa 66 vuotta vanhan kioskin laajentamisen syksyllä. Nykyiseen verrattuna noin kaksinkertainen kioski-kahvila on tarkoitus avata ensi keväänä tai kesänä.

Kioskin ostaa Kiinteistö Oy Jyväskylän Kirkkopuisto, joka on paikallisten sijoittajien Ahti Paanasen, Pekka Puttosen, Juha Pylvänäisen sekä Jouko Sipposen omistama yhtiö. Myyjinä olivat Tomi Nieminen ja Ilpo Lähteenmäki.

Pekka Puttosen mukaan kauppaan liittyvät järjestelyt viimeistellään elokuussa. Hänen mukaansa kioskin laajennuskuvia piirretään parhaillaan.

– Olemme käyneet niitä läpi yhteistyössä kaupungin kanssa. Nyt kioski rupeaa hahmottumaan. Varmastikin loppukesästä jätämme rakennuslupahakemuksen sisään, Puttonen kertoo.

Hänen mukaansa tavoitteena on aloittaa laajennus ja vanhan kioskin remontti syksyllä.

Kiinteistön ostajat eivät aio toimia tilan yrittäjinä.

– Haemme erillisen toimijan, joka rupeaa pyörittämään kioski-kahvilaa. Parhaillaan käydään neuvotteluja siitä, kuka siihen tulee ja millaisella konseptilla. Tarkoitus on, että tarjolla on monipuolista ruokaa, Puttonen kertoo.

145 neliömetrin suuruiseen kioskiin tehtävä laajennus on samaa kokoluokkaa kuin nykyinen kioski.

– Paikka on hieno ja laajennus pitää tehdä sillä arvokkuudella, mikä sille alueelle kuuluu. Laajennuksesta pitää tehdä näyttävä ja tyylikäs. Ei siihen voi rakentaa mitään koppia, Puttonen korostaa.

Puttosen ajatuksena on, laajennettu kioskin palvelisi kaikkia jyväskyläläisiä lapsista vanhuksiin. Hänellä on vahvat tunnesiteet kioskiin.

– Muistan kun kävin lapsena siellä jäätelöllä. Kyllä Kirkkopuiston kioskista jäätelöä pitää tulevaisuudessakin saada, hän sanoo.

– On hienoa, jos Jyväskylän keskustaan saadaan paikka, johon tulisivat jyväskyläläiset ja vierailijat.

Kioskin laajennuksen ja remontin kustannukset ovat miljoonaluokkaa. Puttosen mukaan tarkkoja kustannuksia ei vielä tiedetä.

Nykyinen kioski on suojeltu. Se vaatii täysimittaisen peruskorjauksen, vaikka sisäpuolella tehtiin muutama vuosi sitten pintaremonttia.

Kioskin laajennusta on suunniteltu pitkään. Nieminen ja Lähteenmäki ostivat kioskirakennuksen syksyllä 2014. Maapohja on vuokrattu.

Monissa hankkeissa mukana olevat sijoittajat eivät kuitenkaan saaneet saneerausta ja laajennusta liikkeelle.

Kaupunki pidensi vuosi sitten rakennusluvan voimassaoloaikaa. Tuolloisen päätöksen mukaan peruskorjaus ja laajennus on aloitettava 11.3.2020 mennessä.

Kun kaupunki myi kioskin viisi vuotta sitten, ainoa kaupan kriteeri ei ollut hinta vaan se, että Kirkkopuiston kioski säilyttää arvokkuutensa sekä suojelukohteena että sijaintinsa puolesta. Kioski sijaitsee vain muutaman kymmenen metrin päässä kirkon seinästä.

Keskisuomalaiseen on tullut useita ihmettelyjä siitä, miksi kioskia ei ole avattu tänä kesänä.

Kirkkopuiston penkille tiistaina istahtaneet Sinikka ja Paavo Pasanen kertoivat kaivanneensa kioskia.

– Ehdottomasti kioskin pitää olla kesällä auki, Sinikka Pasanen sanoi.

Sekä myyjien että ostajien mukaan kioskin vuokraamisesta oli useita kiinnostuneita, mutta kaupanteon ollessa kesken kioskia ei vuokrattu.

Nyt on varmaa, että Kirkkopuiston kioski pysyy suljettuna tämän kesän.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .