Silmälasien myynti kasvaa reilusti tänä vuonna

Kaikkien kaupan alojen myyntikäyrät eivät osoita alaspäin. Optisen alan myynti kasvaa tänä vuonna reilusti .

Optisen kaupan myynti on ollut tasaisessa kasvussa jo vuoden. Kasvua on siivittänyt erityisesti moniteholasien myynti. Heinäkuun helteet lisäsivät aurinkolasien myyntiä. Asiantuntijat uskovat, että ennaltaehkäisevän terveydenhuollon palvelujen kysyntä kasvaa väestön ikääntyessä.

– Jos kaikki menee hyvin, optikkoliikkeiden myynti kasvaa tänä vuonna noin viisi prosenttia. Se on erittäin hyvä luku tässä taloustilanteessa, mutta olemme silti vielä jäljessä huippuvuosista, sillä viime vuosien pudotus on ollut kova, analysoi Suomen Optisen Toimialan toimitusjohtaja Panu Tast.

Instru optiikka Oy:n toimitusjohtaja Catarina Fagerholm on myös arviossaan positiivinen.

– Optisella kaupalla menee selvästi muuta vähittäiskauppaa paremmin. On mukavaa jakaa vaihteeksi iloisia uutisia näinä synkkien talousuutisten aikoina, hän toteaa.

Optisen alan myynti on kasvanut lähes kaikissa tuoteryhmissä. Myös alkuvuonna hiipunut aurinkolasien myynti sai roiman piristysruiskeen heinäkuun helteistä. Aurinkolasien myynti vuoden kolmannella neljänneksellä kasvoi 43 prosenttia edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Koko toimialan liikevaihto vuoden ensimmäiseltä yhdeksältä kuukaudelta oli 222 miljoonaa euroa.

Suurin selittäjä myyntilukujen kehitykseen on moniteholasien myynnin ja keskihinnan kasvu. Vaikka tarjolla on runsaasti edullisempia vaihtoehtoja, etsivät kuluttajat silmälaseihinsa nyt kehittyneempiä ominaisuuksia. Moniteholasien keskihinta on kivunnut 377 euroon, mikä on 11,5 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Kaikkien silmälasien keskihinta on 256 euroa.

Kuluvan vuoden aikana monet suurista optikkoliikkeistä ovat investoineet silmänpohjan kuvaukseen soveltuviin laitteisiin. Silmänpohjakuvauksen avulla voidaan löytää viitteitä silmävaikutteisista sairauksista, kuten diabeteksestä. Alalla uskotaankin, että tulevaisuudessa yhä useampi käy säännöllisesti silmänpohjan kuvauksessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.