Sininen Meteoriitti siirtyi kokonaan suomalaisten omistukseen

Helsingissä ja Jyväskylässä toimiva ohjelmistotalo Sininen Meteoriitti on siirtynyt täysin suomalaiseen omistukseen. Yrityksen suomalaiset omistajat, toimiva johto ja Gerako Oy:n kokoama kotimaisten perheyhtiöiden ryhmä ostivat Fujitsun 45 prosentin osuuden yhtiön osakkeista tämän vuoden alussa.

Sinisen Meteoriitin toimitusjohtajan Pekka Walkaman mukaan kyseessä on iso panostus yrityksen tulevaisuuteen ja suomalaiseen ohjelmistokehitykseen.

– Trendi markkinoilla on ollut päinvastainen, kun suomalaiset yritykset siirtyvät ulkomaiseen omistukseen. Olemme tyytyväisiä saadessamme kotimaisia vakavaraisia perheyhtiöitä mukaan kehittämään Sinistä Meteoriittia, Walkama kertoo.

Sininen Meteoriitti pyrkii kansainväliseen kasvuun. Yhtiö käynnistää laajat rekrytoinnit ja sen tavoitteena on työllistää lukuisia uusia henkilöitä niin Suomessa kuin maailmalla vuoden 2019 aikana.

Sininen Meteoriitin Valo-tuoteperheen ratkaisuja käyttää jo yli 1,5 miljoonaa käyttäjää maailmanlaajuisesti. Laajentumisen vauhdittamiseksi yhtiö perusti viime vuoden alussa uuden tytäryhtiön Montréaliin hoitamaan Pohjois-Amerikan tuoteliiketoimintaa.

– Kotimaiset ohjelmistoalan yritykset voivat tehdä merkittävää kansainvälistä liiketoimintaa laajassakin mittakaavassa, eikä ensimmäiseksi tarvitse vuokrata kalliita toimitiloja Piilaaksosta. Verkostot ja oikeat ekosysteemit ratkaisevat.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .