Sisaryhtiö on jatkamassa konkurssiin menneen Aritermin toimintaa Saarijärvellä – neuvottelut jatkuvat vielä sopimuksen yksityiskohdista

Ariterm Service Oy on jatkamassa Saarijärvellä alkukesästä konkurssiin päätyneen Ariterm Oy:n toimintaa. Ariterm Oy valmisti lämmityskattiloita ja -järjestelmiä. Samaan konserniin kuulunut Ariterm Service perustettiin vuonna 2012 vastaamaan lämpölaitosten huoltotöistä ja varaosatoimituksista.

– Konkurssipesä on valinnut Ariterm Servicen myyntineuvottelujen loppuvaiheeseen. Tarjouksia oli viisi. Toivomme, että lähiviikkoina pystymme sopimaan konkurssipesän kanssa yksityiskohdista ja saamme nimet papereihin, Ariterm Servicen toimitusjohtaja Petteri Korpioja kertoi Keskisuomalaiselle tiistaina.

Korpioja työskenteli myös Ariterm Oy:n toimitusjohtajana.

Korpiojan mukaan Ariterm Service on tehnyt konkurssipesälle ostotarjouksen osasta Aritermin liiketoimintoja. Tässä vaiheessa Korpioja ei vielä kerro, mitä toimintoja tarjous koskee eikä sitä, sisältyykö ostotarjoukseen myös kiinteistöjä.

Ariterm toimi omistamissaan tiloissa 13-tien varrella lähellä Saarijärven keskustaa.

Korpiojan mukaan Ariterm Serviceen on tullut osakkaiksi ostotarjousta tekemään myös Aritermin entisiä työntekijöitä ja asiakasyrityksiä.

– Sijoittajiksi halusivat tulla sellaiset asiakkaat, jotka tarvitsevat tuotteitamme ja haluavat varmistaa niiden saatavuuden, Korpioja kertoo.

Korpiojan mukaan Aritermin konkurssin jälkeen konkurssipesä jatkoi yhtiön kesken jääneitä tilaustöitä siltä osin, kun ne olivat konkurssipesän taloudelle hyödyksi. Sovittuja kauppoja jäi kuitenkin myös toteutumatta. Konkurssipesän osalta tuotanto päättyi heinäkuun lopussa.

– Ariterm Service on jo nyt laajentanut toimintaansa jonkin verran komponenttien valmistukseen, Korpioja sanoi.

Ariterm Servicen palveluksessa on Korpiojan mukaan tällä hetkellä 17 työntekijää. Ariterm ja Ariterm Service työllistivät Aritermin konkurssin aikaan yhteensä noin 70 henkilöä. Silloin arvioitiin, että Servicen palveluksessa voisi jatkaa noin 10.

Virallisesti Servicen palkkalistoilla oli Aritermin aikaan Korpiojan mukaan vain yksi työntekijä, mutta käytännössä monet työntekijät tekivät molempien yhtiöiden töitä.

– En vielä ryhdy arvioimaan, paljonko meillä voisi olla työntekijöitä jatkossa. Se riippuu niin monesta asiasta. Nöyränä kuitenkin lähdemme jatkamaan tuotantoa, Korpioja sanoi.

Keskisuomalainen uutisoi heinäkuussa, että 20–30 Aritermin entistä työntekijää perusti uuden yhtiön ja teki sen nimissä konkurssipesälle ostotarjouksen. Ariterm Servicen tekemä ostotarjous on siis eri tarjous, vaikka siinäkin on Aritermin entistä henkilöstöä mukana.

Ariterm Oy:n juuret Saarijärvellä ovat Väinö Rautiaisen vuonna 1974 perustamassa Arimax-lämpökattilatehtaassa. Yrityksen nimi ja omistajat ovat vaihtuneet välillä vaihtuneet. Aritermin nimellä on toimittu vuodesta 2006, jolloin yritys työllisti Saarijärvellä peräti 180 henkilöä.

Viimeisinä vuosinaan Aritermin päätuotteita olivat haketta, kierrätyspuuta ja pellettiä polttoaineinaan käyttävät lämpökeskukset ja niiden osat. Koko bioenergia-ala on ollut viime vuosina suurissa vaikeuksissa Suomessa ja muuallakin Euroopassa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .