Smoothiebaari urheilukeskukseen – yritys laajenee seuraavaksi pääkaupunkiseudulle

Jyväskeskuksesta tuttu smoothiebaari pyöräyttää nyt marjapirtelöitään myös Vaajakoskella. Liikuntakeskus Hutungin kahvilan yhteyteen maanantaina avattu myyntipiste kauppaa kotimaisista marjoista ja ulkomaisista luomuhedelmistä surautettuja smoothieita, joihin halutessaan saa höysteeksi yrityksen omia superfood-tuotteita.

– Hutungin myyntipiste toimii franchising-periaatteella, eli Hutungin yrittäjä pyörittää pistettä kahvilatoiminnan osana. Me olemme suunnitelleet ja asentaneet pisteen myyntikalusteet ja kouluttaneet henkilökunnan smoothien tekoon ja raaka-aineiden tuntemiseen, yrittäjä Henry Tuikka sanoo.

Shake'n'Go Superfood Smoothie Bar avasi vuosi sitten ensimmäisen smoothiebaarinsa Jyväskylään, Jyväskeskukseen. Tuolloin Tuikka kertoi yrityksen suunnittelevan uusia myyntipisteitä pian Keljoon, Seppälään tai Palokkaan.

– Näitä ajatuksia ei ole haudattu, mutta nyt olemme aktiivisemmin neuvotelleet nimenomaan tällaisten Hutungin kaltaisten urheilu- ja liikuntakeskusten kanssa, joissa voi harrastaa useampaa lajia samassa keskuksessa. Meidän smoothiet kun sopivat niin urheilun jälkeiseksi palautusjuomaksi, lounaaksi sekä ihan vaan virvokkeeksi vaihtoehtona limsalle, kivennäisvedelle tai oluelle, jota keilaradoilla myydään jonkin verran.

Kanta-asiakaskunta löytyi nopeasti

Smoothiekauppa on käynyt Jyväskeskuksen myyntipisteessä Tuikan mukaan vuoden aikana kiitettävästi.

– Meillä on toistasataa kanta-asiakasta, jotka käyvät päivittäin. Lisäksi on sekalaisia kävijöitä ja yllättävän paljon vielä niitäkin, jotka eivät ole edes tienneet meidän olemassaolosta, Tuikka kertoo.

Yrityksellä on menossa neuvotteluita mahdollisten uusien franchising-yrittäjien kanssa, mutta tarkkoja tietoja Tuikka ei vielä paljasta. Puhelimet ovat käyneet kuumana pääkaupunkiseudun ja Lahden suuntaan, ja Tampereella neuvottelut aloitetaan ensi viikolla.

– Sen voin sanoa, että tämän vuoden aikana avataan vielä kaksi myyntipistettä, joista toinen tulee pääkaupunkiseudulle ja toinen sitten muualle Suomeen. Pääkaupunkiseudulla neuvotteluita käydään parhaillaan Helsingissä ja Vantaalla, Hutungin kaltaisissa konsepteissa. Vantaa vai Helsinki, kumpi se on, johon muste paperilla osuu, on vielä arvoitus, Tuikka muotoilee.

Vaajakoskella sijaitseva Hutunki on yrittäjävetoinen urheilukeskus, jossa voi harrastaa pariakymmentä eri lajia hohtokeilauksesta boulderointiin ja minigolfiin.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .