Solteq ostaa jyväskyläläisen Descomin

Solteq Oyj ostaa Descom Group Oy:n koko osakekannan ja pääomalainat. Yritykset solmivat asiaa koskevan sopimuksen ennen juhannusta. Kaupan ulkopuolelle jää Descom Data Center Solutions- liiketoiminta.

Yrityskauppa on tarkoitus toteuttaa 31.8.2015 mennessä. Kaupan toteutumisen edellytyksenä on rahoituksen järjestyminen yrityskaupan käteisellä maksettavaa osuutta ja yhtiöiden nykyisten pankkilainojen takaisinmaksua varten.

Myyjinä kaupassa ovat Sentica Partners Oy:n hallinnoimat rahastot, Aidacom Partners Oy, Corpinghouse Oy sekä Descomin henkilösijoittajat. Yrityskaupan velaton arvo (EV) on 26,0 miljoonaa euroa ja arvio Descom Groupin osakkeiden kauppahinnasta on 11,1 miljoonaa euroa.

Vuonna 1997 Jyväskylässä perustettu Descom on uuden ajan markkinointi- ja teknologiayritys, joka rakentaa myynnin, markkinoinnin ja asiakaspalvelun ratkaisuja kaupan, teollisuuden ja palvelualan yrityksille. Descom Group -konsernilla on noin 240 työntekijää Suomessa, Ruotsissa ja Puolassa. Työntekijöistä 19 kuuluu Data Center Solutions-liiketoimintaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Descomissa on helppo muistaa työkaverin nimi - 12 Juhaa ja 10 Markoa