Somehitti-joulukortit tulivat nyt myös Jyväskylään – Tuhansia kappaleita Kuokkalan sillan tontusta jo myyty

Öisen Kuokkalan sillan edustalla tonttu kantaa kädessään lyhtyä ja vetää perässään pulkkaa. Onko tämä sadunomaista unta? Ei, vaan karkkilalaisen kuvittajan Ilkka Kylmäkorven, 39, taidonnäyte.

Alkuperäinen idea kaupunkivalokuvan ja jouluaiheisen kuvituksen yhdistämisestä syntyi oikeastaan täysin sattumalta. Vuonna 2014 Kylmäkorpi oli jäänyt väsymyksen takia pois yötöistään vartiointiliikkeessä ja opetteli digitaalista piirtämistä.

– Silloin löysin 1920-luvulla otetun vanhan mustavalkoisen valokuvan Karkkilasta. Väritin kuvan, lisäsin siihen tontun ja latasin sen Facebookin paikallisryhmään. Ihmiset menivät ihan sekaisin ja vaativat heti tekemään lisää kuvia, Kylmäkorpi muistelee.

– Palaute oli ihan uskomatonta.

Kylmäkorpi tajusi, että idealle voisi olla laajempaakin kysyntää. Vähitellen Kylmäkorpi teki kuvituksia myös Turusta, Raumasta, Kuopiosta, Porvoosta, Tampereesta, Helsingistä ja Kuusamosta.

– Tuotteet on myyty loppuun monessa kaupassa, Kylmäkorpi kertoo.

Tänä syksynä tuli Jyväskylän vuoro. Kylmäkorven kuvittamille Ileart-korteille on riittänyt kysyntää myös Keski-Suomessa, vaikka alkuun jälleenmyyjät vähän epäilivät menekkiä.

– Tuote on täysin uusi, joten moni otti aluksi pienemmän tilauserän. Ne menivät kuitenkin niin hyvin kaupaksi, että muutaman päivän päästä tuli puheluita, että tilaavat lisää, Kylmäkorpi kertoo.

Nyt kortteja on Kylmäkorven mukaan myyty useita tuhansia. Jyväskylässä tuotteita myyvät Harjun Paperi, Minnan Ruusupuu, Taito Shop, M-Market Tuokkari ja Luova Linna.

Minnan Ruusupuusta ja Harjun Paperista vahvistetaan Keskisuomalaiselle, että kortit ovat myyneet niin hyvin, että niitä on tilattu jo useamman kerran lisää.

Lisäksi Kylmäkorpi on tehnyt kuvistaan lisenssisopimuksen jyväskyläläisen korttivalmistajan Karton kanssa. Myös Karto painattaa Kylmäkorven kuvista kortteja, joita myydään esimerkiksi marketeissa.

 

Mistä tuotteiden vetovoima johtuu?

– Ihmiset rakastavat omasta tutusta ja tärkeästä maisemasta tehtyjä värikkäitä joulukuvia, Kylmäkorpi arvioi.

Hän on tehnyt Jyväskylästä kolme erilaista korttia: Kuokkalan sillan kupeen lisäksi jouluiset hahmot seikkailevat Kirkkopuistossa sekä Toivolan Vanhalla Pihalla. Kortit ovat myyneet niin hyvin, että Kylmäkorpi aikoo tehdä Jyväskylästä uusiakin kuvituksia. Eikä laajeneminen siihen jää.

– Työmaata riittää ympäri maailmaa. Seuraavaksi olisi tarkoitus lähteä jatkamaan kuvasarjaa Isoon-Britanniaan, Kylmäkorpi kertoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .