Stockmann lomauttaa koko henkilökuntansa

Stockmann aikoo lomauttaa koko Suomen tavaratalojen ja konsernihallinnon henkilöstön 12 työpäivän ajaksi. Noin 5 000 ihmistä koskevat yhteistoimintaneuvottelut lomautuksista aloitetaan välittömästi. Niillä tavoitellaan noin 7 miljoonan euron säästöjä ensi vuoden kesään mennessä.

Lomautukset ovat osa yhtiön säästöohjelmaa. Tavarataloissa ja konsernihallinnossa on luvassa rakenteellisia muutoksia, joista saadaan säästöjä ensi vuodesta lähtien. Mahdollisten henkilöstövähennysten määrä täsmentyy syksystä alkaen.

Tavarataloissa ja muotiketjuissa on aloitettu myös muita toimia, joilla tavoitellaan yli 10 miljoonan säästöjä tänä vuonna. Stockmannin mukaan Pohjoismaiden vähittäiskaupan markkina on kehittynyt heikosti.

Stockmannin tammi-maaliskuun liikevaihto oli odotuksia heikompi erityisesti Suomessa. Liiketulos oli 34,5 miljoonaa euroa pakkasella, mikä oli yli kaksi kertaa enemmän kuin vuotta aiemmalla neljänneksellä.

Stockmann muuttaa kuluvan vuoden tulosennustettaan. Liikevoiton arvioidaan jäävän viime vuotta heikommaksi, kun yhtiö ennusti vielä toissa kuussa liikevoiton kasvavan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.