Stockmann romahti: Oulun tavaratalo ja kolme muuta kiinni?

Stockmann suunnittelee neljän tappiollisen tavaratalon sulkemista. Tavarataloista kolme sijaitsee Moskovassa ja yksi Oulussa. Lisäksi yhtiö sulkee Venäjällä Lindex-myymälöitä.

Oulun Stockmann avattiin syksyllä 2001. Samoihin aikoihin Stockmannia huhuttiin myös saapuvaksi Jyväskylään, mutta kuviot tyrehtyivät seuraavana vuonna.

Yhtiö käynnistää Oulussa yt-neuvottelut, jotka koskevat tavaratalon koko henkilökuntaa. Tavaratalossa työskentelee noin 230 henkeä, joista 90 on kokoaikaisia.

Stockmannin tavoitteena on 50 miljoonan euron vuotuiset säästöt.

Säästöohjelmalla ei ole vaikutuksia jäljelle jäävien tavaratalojen henkilökuntaan.

Stockmannille jää Moskovaan kaksi tavarataloa, jotka sijaitsevat lähempänä kaupungin keskustaa kuin suljettavat tavaratalot. Yhtiöllä on Venäjällä myös tavaratalot Pietarissa ja Jekaterinburgissa.

Tavaratalojen sulkeminen liittyy Stockmannin viime vuonna alkaneeseen strategian uudistamiseen, joka johtuu yhtiön taloudellisen tuloksen voimakkaasta heikentymisestä.

Stockmannin liiketulos ilman kertaeriä romahti viime vuonna 43 miljoonaa euroa tappiolle. Toissa vuonna yhtiö teki voittoa 54 miljoonaa euroa. Liikevaihto supistui lähes 10 prosenttia 1,8 miljardiin euroon.

Stockmannin mukaan viime vuosi oli vaikea erityisesti Suomessa ja Venäjällä, jotka ovat yhtiön päämarkkinat. Stockmann arvioi jäävänsä tappiolle myös tänä vuonna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.