Stockmann selvittää Alvar Aallon suunnitteleman Kirjatalon myyntiä

Kauppalehti: Yhtiö voisi saada kaupasta jopa 100 miljoonaa euroa.

Tavaratalokonserni Stockmann kertoo selvittävänsä Helsingin keskustassa sijaitsevan Kirjatalon myyntiä, sillä yhtiöllä ei ole enää omaa liiketoimintaa kiinteistössä. Alvar Aallon suunnittelemassa Kirjatalossa toimii Akateeminen Kirjakauppa, joka on Bonnier Booksin omistuksessa. Lisäksi vuokralaisina ovat HOK-Elanto, Isku Invest, Technopolis sekä joukko muita liike- ja toimistovuokralaisia.

Kauppalehti kirjoittaa, että Stockmann voisi kuitata Kirjatalon myynnillä jopa 100 miljoonaa euroa. Lehden nimettömänä haastatteleman kiinteistökonsultin edustajan mukaan kiinnostuneita ostajia on jonoksi asti, sillä vastaavia vähäriskisiä arvokohteita tulee harvoin myyntiin.

Stockmann on pyrkinyt tekemään kiinteistökauppoja myös Venäjällä ja myymään Pietarissa kauppakeskus Nevsky Centren. Yhtiön mukaan selvitystyö myynnistä jatkuu edelleen.

Stockmannin ruokakaupat tänään kiinni

Stockmannin Herkku-ruokakauppojen Suomen liiketoiminta siirtyi vuodenvaihteessa S-ryhmän omistukseen. Tavaratalojen ruokakaupat ovat tänään kiinni siirron vuoksi, ja myymälät avautuvat uudelleen huomenna.

Stockmann ja S-ryhmä sopivat kaupasta viime kesäkuussa. Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi sen lopullisesti joulukuussa.

Yrityskaupassa Herkkujen koko Suomen henkilöstö eli noin 700 henkeä siirtyi S-ryhmän palvelukseen.

päivitetty Kauppalehden hinta-arviolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.