Stora Enso: Lapsityövoiman kitkeminen vie vuosia

Stora Enso myöntää, että sen pakistanilaisen yhteisyrityksen alihankkijalla on ollut lapsityövoimaa jätepaperia keräämässä. Yhtiö on selvittänyt lapsityövoiman käyttöä vuonna 2012.

Ruotsalainen tv:n ajankohtaisohjelma Kalla Fakta kertoi eilen, että Stora Enso on ollut tietoinen lapsityövoiman käytöstä.

- Kierrätyspaperin raaka-ainetta on - joiltain osin - ollut keräämässä lapsia kaatopaikalla, myönsi identiteettijohtaja Lauri Peltola.

Peltolan mukaan lapsityövoiman käytön estäminen on erittäin vaikeaa. Sen lopettaminen kaikissa tuotantoketjun portaissa voi kestää useita vuosia. Yhtiön tavoite on kuitenkin nollatoleranssi.

- Meidän pitää kyetä pitkällä tähtäimellä vastuullisesti kattamaan myös alihankkijan alihankkijat.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Risto Kalliorinne paheksuu Stora Enson toimintaa. Hän vaatii yhtiön toimitusjohtaja Jouko Karviselle potkuja ja valtion pörssiomistuksia hallinnoivan Solidiumin purkamista.

Kalliorinne kysyy, ovatko omistajapolitiikasta vastanneet ministerit Pekka Haavisto (vihr.) ja Heidi Hautala (vihr.) olleet tietoisia lapsityövoiman käytöstä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.