Stora Enso aloittaa säästökuurin, aikoo sulkea paperikoneen Imatralla

Metsäyhtiö Stora Enso aloittaa säästökuurin, jolla haetaan 120 miljoonan euron säästöjä. Yhtiö suunnittelee muun muassa sulkevansa paperikone 6:n Imatran tehtailla, mikä voi johtaa enintään 80 henkilötyövuoden vähennykseen.

–  Olemme varautuneet jo vuoden ajan markkinoiden mahdolliseen heikentymiseen. Nykyisessä geopoliittisessa kehityksessä on merkittävä riski, että maailmankauppa supistuu huomattavasti. Markkinariskin ja kustannusten kasvun takia toimimme nyt ennakoivasti ja käynnistämme kannattavuuden turvaamisohjelmamme vahvistaaksemme kilpailukykyämme, Stora Enson toimitusjohtaja Karl-Henrik Sundström sanoo tiedotteessa.

Imatralla paperikone 6:n tuotannon on suunniteltu jatkuvan kolmannen neljänneksen huoltoseisokkiin asti tai vuoden 2019 loppuun niin, että luvatut määrät pystytään toimittamaan. Suunniteltu sulkeminen aiheuttaisi yhtiön mukaan arviolta 4 miljoonan euron kustannukset, jotka liittyvät alaskirjaukseen ja yt-prosessin kustannuksiin.

Stora Enso on aloittanut yt-neuvottelut myös Alan sahalla Ruotsissa ja Imaveren sahalla Virossa. Niissä suunnitelma johtaisi 35 henkilötyövuoden vähennykseen.

Liikevoitto laski 3,3 prosenttia

Stora Enson loka-joulukuun operatiivinen liikevoitto laski 3,3 prosenttia vuotta aiemmasta 271 miljoonaan. Liikevaihto kasvoi 5,8 prosenttia.

Yhtiö odottaa vuoden 2019 olevan pääosin viime vuoden tasolla, elleivät nykyiset kaupalliset olosuhteet merkittävästi muutu. Yhtiö odottaa kysynnän kasvun jatkuvan muiden tuotteiden osalta, paitsi paperin Euroopassa. Sen osalta kysynnän laskun ennustetaan jatkuvan vuonna 2019.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .