Stora Enso suunnittelee sahan sulkemista Kiteellä tänä vuonna – enintään 85 työpaikkaa vähenisi

Metsäyhtiö Stora Enso suunnittelee sulkevansa sahansa Kiteellä Pohjois-Karjalassa, yhtiö kertoo. Suunnitelma johtaisi toteutuessaan enintään 85 työpaikan vähenemiseen, ja Kiteen saha suljettaisiin vaiheittain tämän vuoden loppuun mennessä.

Samalla yhtiön tarkoituksena on keskittää ja lisätä kuusitavaran tuotantoa Varkaudessa, Pohjois-Savossa. Siellä henkilökunta vahvistuisi 20 henkilötyövuodella.

Mahdollinen keskittäminen riippuu yhtiön mukaan elokuussa alkavien yhteistoimintaneuvottelujen lopputuloksesta.

–  Varkaudessa saataisiin synergioita myös Stora Enson sellu- ja kartonkitehtaista yhteisen raaka-aineen, logistiikan, infrastruktuurin ja energian käytössä. Keskittäminen vahvistaisi entisestään Stora Enson asemaa maailmanlaajuisena korkealaatuisten puutuotteiden ja innovatiivisten puupohjaisten ratkaisujen tarjoajana, puutuotteista vastaava johtaja Jari Suominen sanoo tiedotteessa.

Suunnitelman taustalla on yhtiön kannattavuuden ja kilpailukyvyn parantaminen. Stora Enso tavoittelee 120 miljoonan euron säästöjä muuttuvissa ja kiinteissä kustannuksissa.

Kiteen sahan sulkemisella ei Stora Enson mukaan olisi merkittävää vaikutusta liikevaihtoon tai operatiiviseen liiketulokseen tänä vuonna.

Stora Enso kertoi toukokuussa muuntavansa Oulun paperitehtaan kartonkitehtaaksi. Samassa yhteydessä yhtiö ilmoitti, että yt-neuvottelujen tuloksena työt loppuvat 365 ihmiseltä.

Toukokuun yt-neuvottelujen irtisanomiset toteutetaan pääosin ensi vuoden loppuun mennessä, jolloin 350 miljoonan euron investointi viedään maaliin ja hienopaperin valmistus Oulussa loppuu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.