Stora Enson Imatran-tehtaiden yt-neuvottelut päätökseen –  työt loppuvat 55:ltä

Stora Enson Imatran-tehtaiden yt-neuvottelut ovat päättyneet, ja työt loppuvat yhteensä 55 ihmiseltä. Vähennyksistä valtaosa hoidetaan eläkejärjestelyin, yhtiö kertoo. Suurin osa työsuhteista päättyy vuoden loppuun mennessä, jolloin paperikone 6 suljetaan.

–  Sulkemispäätökset ovat aina vaikeita, mutta on huojentavaa, että henkilöstövaikutuksista valtaosa pystytään hoitamaan eläkejärjestelyin. Vaikka nyt on kyse yhden pienen paperikoneen sulkemisesta, yt-neuvottelut käytiin koko tehtaan tasolla, mikä mahdollisti tämän lopputuloksen, sanoo tiedotteessa tehtaanjohtaja Mikko Nieminen.

Yhtiön vähennystarve osoittautui arvioitua pienemmäksi. Helmikuussa aloitettujen yt-neuvottelujen kynnyksellä arvioitiin, että työpaikkansa saattaisi menettää jopa 80 työntekijää. Stora Enson mukaan vähennystarvetta pienennettiin töiden uudelleenjärjestelyillä suljettavan paperikoneen tuotantoa tukeneilla osastoilla.

Yhtiö kertoo tukevansa irtisanottavia henkilöitä tukitoimin, kuten mahdollisuudella osallistua yksilölliseen uudelleensijoittumisvalmennukseen.

Imatran tehtaiden yt-neuvottelut olivat osa Stora Enson helmikuussa julkistamaa kannattavuuden turvaamisohjelmaa, jolla tähdätään 120 miljoonan euron vuotuisiin säästöihin.

Imatran tehtaat ovat maailman suurin nestepakkauskartongin valmistaja, joka työllistää yhteensä lähes tuhatta henkeä. Tehtailla valmistetaan nestepakkaus-, elintarvike- ja graafisia kartonkeja sekä erikoispapereita. Paperikone 6:n sulkemisen jälkeen tehtaille jää neljä kartonkikonetta ja yksi paperikone.

Stora Enso -konsernin palveluksessa on yhteensä noin 26  000 ihmistä yli 30 maassa. Vuonna 2018 sen liikevaihto oli 10,5 miljardia euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.