Stubb torjuu TVO:n luvan uudelleenharkinnan

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) torjuu SDP:n toiveen TVO:n ydinvoimaluvan uudelleenharkinnasta.

Stubb sanoi eduskunnassa toimittajille, että kaikki kokoomuksen ministerit tukevat elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren (kok.) esitystä.

SDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Antti Rinne ja puolueen eduskuntaryhmä ovat peränneet myös TVO:n luvan antamista eduskunnan käsiteltäväksi.

Stubb torjui tiukasti tulkinnat hallituskriisistä. Hän sanoi, että torstaina hallituksessa äänestetään ja sen jälkeen jatketaan eteenpäin.

Fennovoima on antanut työ- ja elinkeinoministeriölle selvityksen suomalaisomistuksesta ydinvoimahankkeessa. Yhtiön mukaan kotimaiset tahot ovat varanneet hankkeesta 54,72 prosenttia. Tämä on hieman enemmän kuin yhtiö kertoi eilen.

Vantaan Energia ilmoitti tänään kasvattavansa osuuttaan hankkeessa vajaalla prosentilla.

Voimaosakeyhtiö SF kertoo jatkavansa neuvotteluja uusien omistajaehdokkaiden kanssa. Yhtiön tavoite on säilyttää osuutensa Fennovoimassa 66 prosentissa. Fennovoiman toisena pääomistajana 34 prosentin vähemmistöosuudella on Rosatomin tytäryhtiö RAOS Voima.

Vapaavuori esittää torstaina valtioneuvostolle, että Fennovoiman täydennyshakemus hyväksyttäisiin. Ehtona on, että kotimaisen omistuksen osuuden on oltava yli 60 prosenttia, kun yhtiö jättää rakennuslupahakemuksen ensi kesäkuun loppuun mennessä.

Vapaavuoren mielestä valtio ei voi lähteä osakkaaksi Fennovoimaan. Vapaavuori puhui asiasta MTV:n Huomenta Suomessa.

- Valtio ei voi lähteä suoraan osakkaaksi ydinvoimahankkeeseen, se ei ole mielestäni ole korrektia eikä oikein.

Eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja Mauri Pekkarinen (kesk.) ehdotti samassa ohjelmassa, että valtion pitäisi olla jotain kautta mukana Fennovoiman ydinvoimahankkeessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.