Suolahden vaneritehdas lomauttaa 130

Finnforestin Suolahden koivuvaneritehdas lomauttaa 130 työntekijää huhtikuusta alkaen. Lomautus kestää pisimmillään 90 päivää ja se koskee noin puolta koivuvaneritehtaan henkilökunnasta.

Lomautuksiin johtaneet yt-neuvottelut päättyivät torstaina ja ne olivat jo kolmannet kuluneen vuoden aikana.

- Kysyntä on heikentynyt koko kevätkauden aikana, siksi jouduimme taas lomauttamaan väkeä, valittelee vaneritehtaan johtaja Pekka Juutistenaho.

Pääluottamusmies Jouni Neste kertoo ettei työntekijäpuoli aio ryhtyä vastatoimiin.

- Tilanne ei ole omissa käsissä, eikä työnantaja ole syyllinen maailmanlaajuiseen lamaan. Nyt ei ole riitelyn aika, vaan yritämme kaikki olla mukana tukemassa lomautettuja. Työnantajapuoli on ollut hyvin mukana järjestämässä koulutusta ja työterveyshuoltoa, jotta väki jaksaa tämän yli, Neste kertoo.

UPM:llä seisokkeja

UPM jatkaa lomautuksia sahoillaan. Yt-neuvottelujen tulos on, että koko henkilöstö lomautetaan määräajaksi myös vuoden toisella neljänneksellä. Kolme yhtiön sahaa suljetaan kahdeksi kuukaudeksi kysynnän heikkenemisen takia.

UPM:n sahaliiketoiminta työllistää Suomessa noin 900 henkilöä. Tuotanto keskeytyy yli kahden kuukauden ajaksi Alholman, Heinolan ja Kajaanin sahoilla. Muilla laitoksilla lomautusten kesto ja jaksotus määräytyvät erillisten suunnitelmien mukaisesti.

Syynä lomautuksiin ovat heikko kannattavuus ja erittäin huono markkinatilanne.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .