Suomalaiset ostavat netistä matkoja ja elektroniikkaa

Suomalaiset ostivat viime vuonna verkosta tavaroita ja palveluita yhteensä 9,4 miljardilla eurolla. Melkein viidennes ostoksista tehtiin ulkomaisista verkkokaupoista, ilmenee Kaupan liiton, Asiakkuusmarkkinointiliiton ja TNS Gallupin selvityksestä.

Esimerkiksi matkoja suomalaiset ostivat internetin kautta jo yli 3,5 miljardilla ja elektroniikkaa yli miljardilla eurolla.

Verkosta ostetaan runsaasti myös urheiluvälineitä, erikoisharrastuksiin liittyviä tuotteita, lemmikkieläinten tarvikkeita, kirjoja, pelejä ja tietokoneohjelmia.

Kaupan liiton toimitusjohtajan Juhani Pekkalan mukaan ulkomaisten verkkokauppojen suosion kasvu on ongelma kotimaiselle erikoiskaupalle, jolta se syö markkinoita. Kaupan liitto aikoo aloittaa laajan koulutushankkeen, jolla nostetaan kotimaisen kaupan verkko-osaamista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

"Suomesta on ollut tukitalous" – Jyväskylässä paljon kiinteistöjä omistavan pörssiyhtiön toimitusjohtajan mielestä lukuisat etuudet sekä runsas vapaa-aika tekevät työnteosta kannattamatonta

Hampurilaisravintoloiden kisan haastaja rantautuu Jyväskylän ytimeen – ketju lupaa, että raaka-aineet ovat 95-prosenttisesti kotimaisia

Tuleeko UPM:ltä täystyrmäys Keski-Suomelle? Talouselämä-lehden mukaan Jämsänkosken ja Kaipolan tehtaita uhkaa sulkeminen

Opiskelija-asuntoja rakennetaan Jyväskylän parhaille paikoille – "Vuokralaisilla on enemmän valinnanvaraa kuin 5–10 vuotta sitten"

Koronan aiheuttama kysyntäkuoppa pudotti Outokummun tuloksen tappiolliseksi

Tiktok uhkaa Trumpin hallintoa oikeustoimilla Yhdysvalloissa

Puukauppa on virkoamassa lomakaudesta, kertovat keskisuomalaiset metsänhoitoyhdistykset – hinnat pysyneet hyvällä tasolla koko kesän

Entinen tuotantojohtaja vaatii Alvalta noin 200 000 euron korvauksia irtisanomisesta

Teknologiateollisuus vaatii hallitukselta pikimmiten uutta tukipakettia – "Elinkelpoisia viennin pk-yrityksiä ei saa jättää pulaan"

Jyväskylän keskustassa sijainnut käsityökauppa kaatui konkurssiin – ovet on jo laitettu kiinni

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.