Suomalaiset popsivat entistä enemmän kanaa

Kanan ja muun linnunlihan kulutus ylitti viime vuonna ensimmäisen kerran naudanlihan kulutuksen. Suomalainen söi siipikarjanlihaa keskimäärin lähes kilon enemmän kuin vuotta aiemmin. Naudanlihan kulutus jäi puolisen kiloa edellisvuotista pienemmäksi.

Useimmiten suomalaisten liha-ateria on kuitenkin edelleen sianlihaa. Sika säilyttikin kevyesti asemansa suomalaisten suosikkiherkkuna. Jokainen suomalainen söi viime vuonna keskimäärin 35 kiloa sikaa.

Lihan kulutus kasvoi maa- ja metsätalousministeriön ravintotaseen mukaan viime vuonna puoli kiloa vuotta aiemmasta. Jokainen suomalainen söi tilastollisesti keskimäärin 76,7 kiloa lihaa.

Suomalaiset kuluttivat ravintotaseen ennakkotietojen mukaan vihanneksia saman verran kuin vuotta aiemmin. Hedelmien kulutus pieneni hieman. Sokerin kulutus sen sijaan lisääntyi lähes kilon.

Siipikarjanliha on lentänyt, jos niin voi sanoa, voitosta voittoon 1970-luvun alun broilerivallankumouksen jälkeen. Vielä 40 vuotta sitten siipikarjanlihaa syötiin alle kilo henkeä kohti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.