Suomalaisille pk-yrityksille luotiin uusi rahoitusohjelma

40 miljoonaa lisää pelimerkkejä.

Pientyritysten on ollut viime vuosina erittäin hankalaa saada lainarahoitusta. Ongelmaan tulee osaratkaisu EU:sta, sillä Euroopan komissio hyväksyi torstaina suomalaisille pk- ja start-up-yrityksille suunnatun investointipaketin, jonka arvo on 40 miljoonaa euroa. Puolet summasta on peräisin Euroopan aluekehitysrahastosta ja toinen puoli kansallista rahoitusta. Rahoituksen saamisen helpottuminen parantaa pienten yritysten kilpailukykyä.

Ohjelma tarjoaa takauksia pk-yrityksiä luotottaville rahoituksen välittäjille. Takauksien vipuvaikutuksen odotetaan vapauttavan yli 360 miljoonaa euroa uutta lainarahoitusta suomalaisille pk-yrityksille.

Työllisyydestä, kasvusta, investoinneista ja kilpailukyvystä vastaavan Euroopan komission varapuheenjohtaja Jyrki Kataisen (kok.) mukaan pk-yrityksillä on kriittinen rooli Suomen taloudessa:

– Pk-yritykset luovat työpaikkoja paikallisille yhteisöille ja tuovat markkinoille innovaatioita. Suomessa nyt alkava pk-yritysaloite tarjoaa pienyrityksille arvokasta taloudellista tukea, josta hyötyvät kaikki. Suomi on kuudes investointiohjelman hyväksynyt EU-maa Espanjan, Maltan, Italian, Bulgarian ja Romanian jälkeen. Toivottavasti muut EU-maat seuraavat pian perässä..

Suurin osa yrityksistä Suomessa – 280 000 – on pk-yrityksiä. Niissä on Suomessa 913 000 työpaikkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.