Suomalaismetsiä ei ole vakuutettu kunnolla

Vain arviolta kolmannes Suomen metsistä on vakuutettu kunnolla, kertoo sanomalehti Keskisuomalainen. Vakuutusyhtiö Tapiolan markkinointijohtaja Jukka Saastamoinen arvioi, että lisäksi 10–20 prosentilla metsistä on niin kutsuttu ainaismetsävakuutus.

Tätä vakuutusta ei kuitenkaan ole sidottu mihinkään indeksiin, eikä sitä Saastamoisen mukaan voida pitää riittävänä vakuutuksena metsälle.

Metsävakuutusten kasvuvauhti on ollut vain prosentin verran vuodessa. Saastamoinen arvelee, että metsänomistajat eivät usko vahinkojen sattuvan omalle kohdalleen. Finanssialan keskusliiton vahingontorjuntapäällikkö Seppo Pekurinen kummastelee alhaista vakuutusintoa.

– Auto, kesämökki ja muu omaisuus vakuutetaan aina, mutta ei metsää. Keskikokoiseen metsään saa vuotuisen palovakuutuksen yhden tukkipuun hinnalla, Pekurinen kertoo Keskisuomalaisessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

Uniper varoittaa: Nord Stream 2 -kaasuputkihanke saattaa epäonnistua – suomalainen Fortum omistaa Uniperistä runsaat 70 prosenttia

Keskimaan kannattavuus romahti alkuvuonna – koronan kiihdyttämä marketkauppa kannatteli tulosta ravintola-alan synkän kevään aikana

K-ryhmän "mummoluuri" tepsi – eläkeläistalouksien osuus verkkokaupassa nousi selvästi

Lehtijuttu työnsi tummia pilviä Jämsän paperitehtaiden ylle, mutta tehtailla ei ole paniikkia – "Eihän jääkiekossakaan valmentaja päätä kahden erän jälkeen, että peli on hävitty"

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen on toisessa polvessa Keski-Suomen kummisetä – isä teki hienon uran Valmetilla

Sitowise osti jyväskyläläisen IT-yritys Ficonic Solutionsin – ostajayhtiö palkkaa lisää henkilöstöä Jyväskylään

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.