Suomalaisten asuntolainat yhä suurempia

Suomalaiset ovat ottaneet yhä suurempia asuntolainoja kahden viime vuoden aikana, selviää Finanssialan Keskusliiton (FK) kyselystä. Kahden viime vuoden aikana otetut lainat ovat keskimäärin 115 000 euroa. Viime vuonna keskiarvo oli 7 000 euroa pienempi.

Suurten, yli 150 000 euron lainojen osuus on kasvanut tuntuvasti. Niiden osuus uusista lainoista oli lähes kolmannes, kun osuus vuosi sitten oli 23 prosenttia. Uusien lainojen keskimääräinen takaisinmaksuaika oli 17 vuotta.

Yhä useampi lainanottaja suojautuu tavalla tai toisella korkojen nousun varalta. Koronnousuun varaudutaan säästämällä etukäteen ja mitoittamalla lainan kuukausierä sopivaksi.

FK:n tutkimuksessa haastateltiin 2 400 henkilöä tämän vuoden helmikuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Liki 5 000 osakeyhtiötä ja osuuskuntaa uhkaa poisto kaupparekisteristä – mukana kohuhieroja Marko Yrjövuoren konsulttiyhtiö ja yli 130 keskisuomalaista, katso lista

Suomen Kotidatan työntekijöiden lakko alkoi – "Yritys on venyttänyt asiaa niin pitkälle, ettei toimihenkilöille jäänyt muuta mahdollisuutta kuin taistella oikeuksistaan"

Uudet matkustusrajoitukset purevat – Finnair vähentää vuoroja

Alko hyötyi koronasta – myynti kasvoi huimasti

Fortum tulee Jyväskylän seudun jätekierrätykseen – Yhteistyö Mustankorkean tytäryhtiön kanssa tavoittelee yritysasiakkaita

Yksi Jämsän tunnetuimmista vaateliikkeistä aloitti loppuunmyynnin: "On suuri ilo palvella toista ihmistä hyvin" – liike ehti palvella paikkakunnalla 86 vuotta

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.