Suomen Yrittäjien johtotehtäviin tähtäävä Petri Salminen: Yrittäjävähennykseen ei pidä kajota

Suomessa on 180 000 yksinyrittäjää. Heistä puolella kuukausitulo jää alle 2 000 euron ja neljänneksellä alle tuhannen euron.

Suomen Yrittäjien varapuheenjohtajuutta tavoitteleva Petri Salminen, 37, on huolissaan siitä, että Suomessa ei aidosti ymmärretä, mikä ero on kansainvälisillä suuryrityksillä ja omistajayrittäjyyteen pohjautuvalla yritystoiminnalla.

– Samat puolueet, jotka korostavat pienimpiä ja heikoimpia sosiaalipolitiikassaan, haluavat toimia elinkeinopolitiikassa ja yrityksiä koskevissa asioissa vahvimpien ehdoilla, hän sanoi varapuheenjohtajakampanjansa avaustilaisuudessa Jyväskylässä perjantaina.

Keski-Suomen Yrittäjien puheenjohtajana toimiva Salminen on huolissaan ehdotuksista, joissa on vaadittu luopumista verotuksen yrittäjävähennyksestä. Liikkeen- tai ammatinharjoittaja on saanut viime vuodesta alkaen viiden prosentin yrittäjävähennyksen elinkeinotoiminnan tulostaan.

– Suomessa on 180 000 yksinyrittäjää. Heistä puolella kuukausitulo jää alle 2 000 euron ja neljänneksellä alle tuhannen euron.

Salmisen mukaan edes yrityksestä nostettavat osingot eivät paikkaa tilannetta, sillä 77 prosenttia yrittäjien saamista osingoista jää alle 5 000 euron vuodessa eli runsaaseen 400 euroon kuukaudessa.

Salmisen mielestä omistajayrittäjyydestä pitää puhua enemmän, sillä Suomessa on asiassa tahallinen tai tahaton ymmärryksen puute.

– Yhteiskunnallisessa keskustelussa yrittäjien kasvollista omistajuutta ei selvästikään tunnuta vielä täysin ymmärrettävän. Yrittäjävetoisten yritysten omistajuus on syvää vastuuntuntoa yrityksen ja sen työntekijöiden menestymisestä.

Salminen on vuonna 2004 perustetun kasvuliiketoiminnan kehittämisyhtiön Salminen & Tikka Oy:n yrittäjä.

Suomen Yrittäjien puheenjohtajisto valitaan Turussa 19. lokakuuta pidettävässä liittokokouksessa. Salminen arvioi olevansa ensimmäinen ehdokas, joka aloittaa varapuheenjohtajakampanjan tiedotustilaisuudella.

Salminen toimi viime talvena Sauli Niinistön presidentinvaalikampanjan aluevastaavana Keski-Suomessa. Niinpä hänen on arveltu käyvän Suomen Yrittäjien varapuheenjohtajakampanjan lisäksi myös eduskuntavaalikampanjaa.

– Menossa on vain yksi kampanja. Minua on pyydetty kansanedustajaehdokkaaksi, mutta teen koko ajan arviointia siitä, missä pystyn vaikuttamaan parhaiten, Salminen kertoi Keskisuomalaiselle.

Varapuheenjohtajaehdokkaita on tällä hetkellä yhteensä seitsemän ja varapuheenjohtajan paikkoja neljä. Nykyisistä varapuheenjohtajista kolme pyrkii jatkokaudelle. Jyväskyläläinen Mikko Akselin ei voi asettua ehdolle, koska hän on ollut varapuheenjohtajana ylärajaksi asetetun kolme kaksivuotiskautta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .