Suomen suurimmat yritykset jättävät muut katselemaan perävaloja – isot yritykset alkavat vihdoin palkata lisää väkeä

OP:n ja Aalto-yliopiston Suuryritystutkimuksen mukaan Suomen 25 suurimman yrityksen yhteenlaskettu liikevaihto nousi viime vuonna 13,1 miljardia euroa eli 9 prosenttia vuodesta 2016.

Suuryritykset repivät eroa muihin Suomessa toimiviin yrityksiin. OP:n ja Aalto-yliopiston Suuryritystutkimuksen mukaan Suomen 25 suurimman yrityksen yhteenlaskettu liikevaihto nousi viime vuonna 13,1 miljardia euroa eli 9 prosenttia vuodesta 2016.

Muiden tutkimuksessa mukana olleiden yritysten yhteenlaskettu liikevaihto sen sijaan laski lähes 5,8 miljardia euroa eli vajaat 4 prosenttia. Luvut kertovat tilanteesta vuoden 2017 alussa verrattuna tilanteeseen vuoden 2016 alussa.

Suuryritykset tekevät yhä parempaa tulosta. Yritysten kumulatiivinen nettotulos kasvoi 6,3 prosenttiin liikevaihdosta.

– Suuryrityksillä on nyt täysi vauhti päällä. Tulokset kertovat selkeästi sen, että investoijia on enemmän kuin säästäjiä, kertoo yrityspankkiliiketoiminnasta vastaava johtaja Hannu Jaatinen OP:lta tiedotteessa.

Suuret yritykset ovat vihdoin alkaneet myös kasvattamaan henkilöstöään. Tämänvuotinen tutkimus on ensimmäinen, jossa suuryritykset ilmoittivat henkilöstön määrän kasvavan selvästi. Kasvua on 3,3 prosenttia toissa vuodesta, mikä tarkoittaa 28 000:ta uutta työntekijää. Erityisesti juuriltaan suomalaiset yritykset työllistävät selvästi enemmän kuin vuosina 2015 ja 2016, OP ja Aalto-yliopisto kertovat.

Isot yhtiöt myös katsovat tulevaisuuteen valoisasti. Ne arvioivat lähes yksimielisestä kysynnän kasvavan tänä vuonna sekä Suomessa että ulkomailla. Myös henkilöstön uskotaan monilukuistuvan, tosin enemmän ulkomailla kuin Suomessa.

OP:n kyselyyn vastasi syksyllä 127 yrityksen edustajia. Kysely lähetettiin liikevaihdolla mitaten Suomen 250 suurimman yrityksen johdolle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

S-ryhmän verkkokauppa kukoistaa, mutta hotellit ja ravintolat kärsivät koronakriisistä

Suomen Kotidatan työriidan sovittelu keskeytyi – Ammattiliiton mukaan lakko vaikuttaa todennäköiseltä, Kaupan liitto vie asian työtuomioistuimeen

"Suomesta on ollut tukitalous" – Jyväskylässä paljon kiinteistöjä omistavan pörssiyhtiön toimitusjohtajan mielestä lukuisat etuudet ja runsas vapaa-aika tekevät työnteosta kannattamatonta

Hampurilaisravintoloiden kisan haastaja rantautuu Jyväskylän ytimeen – ketju lupaa, että raaka-aineet ovat 95-prosenttisesti kotimaisia

Tuleeko UPM:ltä täystyrmäys Keski-Suomelle? Talouselämä-lehden mukaan Jämsänkosken ja Kaipolan tehtaita uhkaa sulkeminen

Opiskelija-asuntoja rakennetaan Jyväskylän parhaille paikoille – "Vuokralaisilla on enemmän valinnanvaraa kuin 5–10 vuotta sitten"

Koronan aiheuttama kysyntäkuoppa pudotti Outokummun tuloksen tappiolliseksi

Tiktok uhkaa Trumpin hallintoa oikeustoimilla Yhdysvalloissa

Puukauppa on virkoamassa lomakaudesta, kertovat keskisuomalaiset metsänhoitoyhdistykset – hinnat pysyneet hyvällä tasolla koko kesän

Entinen tuotantojohtaja vaatii Alvalta noin 200 000 euron korvauksia irtisanomisesta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.