Suomen suurimmat yritykset jättävät muut katselemaan perävaloja – isot yritykset alkavat vihdoin palkata lisää väkeä

OP:n ja Aalto-yliopiston Suuryritystutkimuksen mukaan Suomen 25 suurimman yrityksen yhteenlaskettu liikevaihto nousi viime vuonna 13,1 miljardia euroa eli 9 prosenttia vuodesta 2016.

Suuryritykset repivät eroa muihin Suomessa toimiviin yrityksiin. OP:n ja Aalto-yliopiston Suuryritystutkimuksen mukaan Suomen 25 suurimman yrityksen yhteenlaskettu liikevaihto nousi viime vuonna 13,1 miljardia euroa eli 9 prosenttia vuodesta 2016.

Muiden tutkimuksessa mukana olleiden yritysten yhteenlaskettu liikevaihto sen sijaan laski lähes 5,8 miljardia euroa eli vajaat 4 prosenttia. Luvut kertovat tilanteesta vuoden 2017 alussa verrattuna tilanteeseen vuoden 2016 alussa.

Suuryritykset tekevät yhä parempaa tulosta. Yritysten kumulatiivinen nettotulos kasvoi 6,3 prosenttiin liikevaihdosta.

– Suuryrityksillä on nyt täysi vauhti päällä. Tulokset kertovat selkeästi sen, että investoijia on enemmän kuin säästäjiä, kertoo yrityspankkiliiketoiminnasta vastaava johtaja Hannu Jaatinen OP:lta tiedotteessa.

Suuret yritykset ovat vihdoin alkaneet myös kasvattamaan henkilöstöään. Tämänvuotinen tutkimus on ensimmäinen, jossa suuryritykset ilmoittivat henkilöstön määrän kasvavan selvästi. Kasvua on 3,3 prosenttia toissa vuodesta, mikä tarkoittaa 28 000:ta uutta työntekijää. Erityisesti juuriltaan suomalaiset yritykset työllistävät selvästi enemmän kuin vuosina 2015 ja 2016, OP ja Aalto-yliopisto kertovat.

Isot yhtiöt myös katsovat tulevaisuuteen valoisasti. Ne arvioivat lähes yksimielisestä kysynnän kasvavan tänä vuonna sekä Suomessa että ulkomailla. Myös henkilöstön uskotaan monilukuistuvan, tosin enemmän ulkomailla kuin Suomessa.

OP:n kyselyyn vastasi syksyllä 127 yrityksen edustajia. Kysely lähetettiin liikevaihdolla mitaten Suomen 250 suurimman yrityksen johdolle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.