Suomen tavaraviennin arvo kasvoi lokakuussa 17 prosenttia vuoden takaisesta

Viennin arvon kasvua tuli lokakuussa lähes kaikille päätavararyhmille. Erityisesti koneiden ja laitteiden vienti kasvoi nopeasti.

Suomen tavaraviennin arvo kasvoi lokakuussa 17 prosenttia vuoden takaisesta, kertoo Tulli.

Vienti oli arvoltaan 5,3 miljardia euroa. Tuonnin arvo kasvoi lokakuussa 14 prosenttia vuoden takaisesta ja oli hieman yli 5,4 miljardia euroa. 

Tammi-lokakuussa yhteenlaskettu vienti kasvoi 16 prosenttia ja yhteenlaskettu tuonti 14 prosenttia verrattuna samaan ajanjaksoon viime vuonna.

Kauppatase oli lokakuussa 133 miljoonaa euroa alijäämäinen.

Venäjän tuonti kasvoi tammi-lokakuussa tuntuvasti

Vienti EU-maihin kasvoi lokakuussa 22 prosenttia ja EU:n ulkopuolelle kymmenen prosenttia. Vienti kasvoi tärkeimmistä vientimaista Saksaan, Ruotsiin, Kiinaan ja Britanniaan. Vienti Alankomaihin ja Yhdysvaltoihin heikkeni.

Tuonti EU-maista nousi 17 prosenttia ja tuonti EU:n ulkopuolelta yhdeksän prosenttia. Tuonti Yhdysvalloista pieneni, mutta tuonti muista suurista tuontimaista kasvoi.

Vienti Venäjälle kasvoi lokakuussa kahdeksan prosenttia ja tammi-lokakuussa 17 prosenttia viime vuodesta. Tuonti Venäjältä suureni 26 prosenttia lokakuussa ja tammi-lokakuussa 43 prosenttia vuoden takaisesta.

Metsäteollisuuden ja turkisnahkojen vienti kasvoi

Viennin arvon kasvua tuli lokakuussa lähes kaikille päätavararyhmille. Koneiden ja laitteiden vienti kasvoi nopeasti.

– Kuljetusvälineviennin voimakas kasvu johtui viime kuukausien tapaan pääasiassa henkilöautoviennin noususta, Tullista kerrotaan.

Lokakuulle kirjattiin myös alustoimituksia.

Paperin ja pahvin viennin kasvu oli vaatimatonta, mutta muiden metsäteollisuuden tuotteiden vienti kasvoi nopeasti. Kasvussa olivat myös metallit, malmit, turkisnahat ja elintarvikkeet. Kemianteollisuuden tuotteiden ja öljyjalosteiden viennin arvo pieneni viime vuoden lokakuusta vientimäärien laskun vuoksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon saanut keuruulainen HT Laser on vesileikkauksen ja lasertekniikoiden pioneeri

Digiajan Kylli-täti kuvittaa tilaisuudet kiinnostaviksi – yrittäjäpalkittu Linda Saukko-Rauta on pelastanut monta seminaaria oivalluksillaan ja piirroksillaan

Näin valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon saaneille yrityksille on käynyt – kansainvälisiä menestyksiä ja konkursseja

Keski-Suomen yritysten palkintosade jatkui – Keuruulainen HT Laser sai Suomen Yrittäjien valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon

Jyväskyläläinen piirtäjä Linda Saukko-Rauta valittiin ensimmäiseksi valtakunnalliseksi vuoden yksinyrittäjäksi – katso video

Pihtiputaalta pörssiyhtiön toiseksi suurimmaksi omistajaksi – Miia Sarkola on kulkenut pitkän tien ohjelmatoimiston kirjanpitäjästä tilitoimistokonsernin vaikuttajaksi

HS: Naisten osuus pörssiyhtiöiden hallituksissa kasvanut, täysin miesvaltaiset hallitukset vähissä

Kolumni: Orjuudesta on päästy, mutta olisi naiivia ajatella, ettei rahalla olisi mitään merkitystä yksilöiden arvon mittarina

Ranska, Saksa ja Italia aikovat estää Facebookin kryptovaluutan libran käyttöönoton Euroopassa

Sveitsiläinen suurpankki Credit Suisse lyö miinuskoron isoille talletuksille

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.