Suomen vienti kasvoi elokuussa kuusi prosenttia – tuonti kasvoi vientiä nopeammin

Suomen tavaraviennin arvo oli elokuussa lähes 5,1 miljardia euroa, mikä oli kuusi prosenttia enemmän kuin viime vuoden elokuussa, kertoo Tulli.

Suomen tuonnin arvo oli elokuussa hieman alle 5,5 miljardia euroa, mikä oli kahdeksan prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Suomen kauppatase oli elokuussa 400 miljoonaa euroa alijäämäinen. Viime vuoden elokuussa kauppatase oli 259 miljoonaa euroa alijäämäinen.

Tammi-elokuussa yhteenlaskettu vienti nousi seitsemän prosenttia ja yhteenlaskettu tuonti kuusi prosenttia viime vuoden vastaavasta ajanjaksosta. Tammi-elokuussa kauppataseen alijäämää kertyi hieman yli 1,6 miljardia euroa. Viime vuoden tammi-elokuussa alijäämää kertyi 1,7 miljardia euroa.

Paperimassan viennin arvo kasvoi elokuussa jyrkästi. Myös kojeiden ja mittareiden, raudan ja teräksen sekä nikkelin vienti kasvoi elokuussa nopeasti. Henkilöautojen vienti sen sijaan kääntyi elokuussa jyrkkään laskuun.

Vienti Venäjälle ja Saksaan laski elokuussa selvästi, mutta vienti lähes kaikkiin muihin suurimpiin vientimaihin kasvoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.