Suomessa myytiin alkuvuonna vain 38 sähköautoa

Sähköautoja myytiin Suomessa kesällä vain muutamia autoja kuukaudessa. Tammi-elokuussa kävi kaupaksi yhteensä 38 sähköautoa. Niiden myynti oli markkinatutkija AID:n mukaan vähäistä myös Euroopassa ja muualla maailmassa.

Länsi-Euroopassa myytiin vuoden seitsemän ensimmäisen kuukauden aikana alle 13 000 sähköautoa. Muita henkilöautoja myytiin vajaat 7,4 miljoonaa. Sähköautojen markkinaosuus jäi alle 2 promilleen.

Autoalan Keskusliiton AKL:n toimitusjohtaja Pekka Rissa arvioi STT:lle, että sähköautojen myynti jatkuu hyvin maltillisena vuoteen 2020 saakka.

- Uskon hybridien ja muiden vähäpäästöisten ratkaisujen sen sijaan kasvattavan tasaisesti osuuttaan. Näitä ovat perinteiset polttomoottorikoneet, joiden päästöt laskevat edelleen merkittävästi tekniikan kehittyessä, sanoo Rissa.

Sähköautojen heikko menekki johtuu Rissan mukaan jopa kaksinkertaisesta hinnasta ja kymmenesosaan jäävästä suorituskyvystä perinteiseen autoon verrattuna. Autoala ei hänen mukaansa ole yliarvioinut sähköautojen menekkiä, mutta mediassa käyty keskustelu on hänen mukaansa hieman ylikuumentunut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

Uniper varoittaa: Nord Stream 2 -kaasuputkihanke saattaa epäonnistua – suomalainen Fortum omistaa Uniperistä runsaat 70 prosenttia

Keskimaan kannattavuus romahti alkuvuonna – koronan kiihdyttämä marketkauppa kannatteli tulosta ravintola-alan synkän kevään aikana

K-ryhmän "mummoluuri" tepsi – eläkeläistalouksien osuus verkkokaupassa nousi selvästi

Lehtijuttu työnsi tummia pilviä Jämsän paperitehtaiden ylle, mutta tehtailla ei ole paniikkia – "Eihän jääkiekossakaan valmentaja päätä kahden erän jälkeen, että peli on hävitty"

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen on toisessa polvessa Keski-Suomen kummisetä – isä teki hienon uran Valmetilla

Sitowise osti jyväskyläläisen IT-yritys Ficonic Solutionsin – ostajayhtiö palkkaa lisää henkilöstöä Jyväskylään

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.