Suomessa myytiin vain 20 sähköautoa alkuvuonna

Sähköautojen myynti pysyi hyvin vähäisenä alkuvuonna, kertoo Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi. Suomessa myytiin tammi-toukokuussa vain 20 sähköautoa. Kaikkiaan uusia autoja ensirekisteröitiin 59 205.

Valtaosa rekisteröidyistä uusista autoista oli bensiini- ja dieselkäyttöisiä. Vain 758 autossa oli muu käyttövoima. Niistä suurin osa eli noin 700 oli etanoliautoja.

Sähköautojen ja hybridien myynti jäi markkinatutkijoiden mukaan hyvin pieneksi myös muualla Euroopassa. Markkinatutkija AID:n mukaan Länsi-Euroopassa myytiin tammi-maaliskuussa 4 867 sähköautoa. Myynti keskittyi muutamiin maihin, joissa sähköautojen hintoja subventoidaan merkittävästi.

Hybridien eli sähkö- ja polttomoottorilla varustettujen autojen myynti oli suhteellisesti lähes yhtä laimeaa. Hybridiautoja myytiin AID:n mukaan ensimmäisellä neljänneksellä 28 500.

EU-maissa rekisteröitiin autoteollisuuden järjestön ACEA:n mukaan vuoden viiden ensimmäisen kuukauden aikana vajaat 5,5 miljoonaa uutta autoa. Se on 7,7 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Rekisteröinnit ovat vähentyneet kahdeksan kuukauden ajan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.