Suomi elpyy hitaasti, ennustaa EK

Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n tuore suhdannebarometri vahvistaa näkemystä, että talous elpyy hitaasti nykyisestä kuopastaan. Teollisuuden suhdanteiden odotetaan hiljalleen kohenevan vuoden alkupuoliskolla, mutta kasvuluvut jäävät silti mataliksi.

Rakentamisessa lähikuukausista odotetaan melko heikkoja. Palvelualojen myynti oli loppuvuonna hieman odotuksia parempaa, ja hitaan kasvun ennustetaan kevään aikana jatkuvan.

Työllisyyden kannalta myönteistä on lähinnä se, että yritykset ennakoivat työvoiman vähenevän lähikuukausina entistä hitaammin.

EK:n suhdannebarometri tehdään neljä kertaa vuodessa. Tammikuun kyselyyn vastasi vajaat 1 100 yritystä, jotka työllistävät Suomessa 270 000 henkilöä.

EK:n toimitusjohtajan Leif Fagernäsin mukaan Suomi ei ainakaan kovin pian hyödy maailmantalouden nopeutuvasta kasvusta ja siksi joitain elvytyspäätöksiä vielä tarvitaan. Suomea painaa euroalueen hidas kehitys sekä se, että investointitavaroiden kysyntä elpyy vasta jälkijunassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

OP ja Hope ry:n keräyksestä koulureppu yli 3 800 koululaiselle – Keski-Suomessa reppuja jaettiin 420

Korona veti ravintolajätti NoHo Partnersin rumille pakkasluvuille – toimitusjohtaja: "Tulos on odotuksia positiivisempi"

Suurin osa kuohulaisesta Mecamiehet Oy:sta myytiin toisen keskisuomalaisen konepajan omistajille

OP:n käyttötileille tulee kuukausimaksu – muutos ei koske kaikkia asiakasryhmiä

Uniper varoittaa: Nord Stream 2 -kaasuputkihanke saattaa epäonnistua – suomalainen Fortum omistaa Uniperistä runsaat 70 prosenttia

Keskimaan kannattavuus romahti alkuvuonna – koronan kiihdyttämä marketkauppa kannatteli tulosta ravintola-alan synkän kevään aikana

K-ryhmän "mummoluuri" tepsi – eläkeläistalouksien osuus verkkokaupassa nousi selvästi

Lehtijuttu työnsi tummia pilviä Jämsän paperitehtaiden ylle, mutta tehtailla ei ole paniikkia – "Eihän jääkiekossakaan valmentaja päätä kahden erän jälkeen, että peli on hävitty"

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen on toisessa polvessa Keski-Suomen kummisetä – isä teki hienon uran Valmetilla

Sitowise osti jyväskyläläisen IT-yritys Ficonic Solutionsin – ostajayhtiö palkkaa lisää henkilöstöä Jyväskylään

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.