Suomi jatkaa yhteistyötä Saksan ja Hollannin kanssa

Valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen mukaan Suomi aikoo jatkaa tiivistä yhteistyötään eurokriisin hoidossa Saksan ja Hollannin kanssa.

Urpilaisen mukaan Saksan ja Hollannin ministerit saapuvat puolentoista viikon kuluttua neuvotteluihin Helsinkiin. Tapaaminen järjestetään ennen ensi kuun virallista ministerikokousta.

Suomi, Saksa ja Hollanti ovat edustaneet kriisitalkoissa yhteisvastuun lisäämiseen ja velkamaiden tukemiseen kitsaasti suhtautuvaa linjaa. Urpilaisen mukaan EU-kriitikoiden jääminen häviölle Hollannin vaaleissa ei olennaisesti muuta Suomen politiikkaa, jota hän pitää rakentavana.

- Olemme tuoneet omia esityksiä, joilla talouskriisiä hoidetaan, mutta olleet myös tiukkoja siinä, että halutaan rajata suomalaisten veronmaksajien riskejä, hän sanoi Kyproksella.

Urpilainen ei toistaiseksi näe, että Ruotsissa pääpaikkaansa pitävän Nordea-pankin valvonnasta olisi kehkeytymässä toraa. Ruotsi suhtautuu epäilevästi yhteiseen pankkivalvontaan. Ruotsi ei ole euromaa eikä sillä ole siten euromaan valtaa EKP:ssa, jonka alaisuuteen yhteinen pankkivalvonta aiotaan järjestää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.