Suomi ulkomaalaisille investoijille Pohjoismaiden ykkösmaa

Suomeen tehtiin viime vuonna 133 suoraa ulkomaista investointia.

Suomi on suosituin Pohjoismaa, kun mittariksi otetaan suorat ulkomaiset investoinnit, kertoo konsulttiyhtiö EY:n tuore selvitys. Selvitys mittaa, kuinka paljon ulkomaisia investointiprojekteja on toteutettu ja kuinka paljon ne ovat luoneet työpaikkoja.

Suomeen tehtiin viime vuonna 133 suoraa ulkomaista investointia. Kasvua toissa vuoteen verrattuna tuli 27 prosenttia.

Houkuttelevimpia toimialoja olivat ohjelmistoala sekä yritys- ja asiantuntijapalvelut.

Uusimaa on raportin mukaan Suomen selvä talousmoottori. Alueelle tehtiin 94 investointiprojektia eli reilusti valtaosa koko maahan tehdyistä investoinneissa. Maakunta pärjäsi myös kansainvälisessä vertailussa. Projektien määrällä mitattuna Uusimaa oli Euroopan yhdeksänneksi houkuttelevin metropolialue. Suosituin keskus oli Lontoo.

– Suomen kehitys on merkki siitä, että taloutemme verkottuu yhä vahvemmin kansainvälisesti. Ulkomaiset yritykset kokevat markkinamme houkuttelevana perustamalla tänne myynti- ja markkinointikonttoreita, tuotantolaitoksia sekä palvelukeskuksia, Suomen EY:n toimitusjohtaja Jaakko Hirvola sanoo tiedotteessa.

Ruotsi oli Pohjoismaista toiseksi houkuttavin kohde. Sinne tehtiin 90 suoraa sijoitusta. Kansainvälisten investointien määrässä kaikki Pohjoismaat jäävät kauaksi Euroopan kärkimaista. Viime vuonna eniten investointeja tehtiin Britanniaan, jonne tehtiin yli 1 100 investointia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.