Supermarketeissa myynti kasvaa selvästi, pienemmissä kaupoissa laskua

Alalla toivotaan joulukaupan vauhdittavan myyntiä.

Supermarketeissa ja suurmyymälöissä myynti on kasvanut tämän vuoden aikana, kun taas pienempien alle 400 neliön myymälöiden myynnissä on selvää laskua. Asia selviää Päivittäistavarakaupan ja Tilastokeskuksen tiedoista.

Esimerkiksi supermarkettien myynti kasvoi tammi–lokakuussa noin 4 prosenttia, kun taas pienemmissä myymälöissä laskua on tullut 3–5 prosenttia. Luvuissa mitataan päivittäistavaroiden vähittäismyynnin arvoa ja sen muutosta.

Päivittäistavarakaupan myynti kasvoi lokakuussa kaikkiaan noin prosentin verran. Kasvu oli maltillista verrattuna tämän vuoden kokonaiskuvaan, sillä tammi–lokakuussa myynnin kasvua tuli reilut 1,5 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna.

Alalla toivotaan, että taloustilanteen koheneminen ja kuluttajien talousluottamuksen vahvistuminen vauhdittaisivat joulukauppaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Talous

Haatainen siivousalan väärinkäytöksistä: Järkyttävää, että on syntynyt ulkomaisen työvoiman hyväksikäytön kulttuuri

Keski-Suomen maaseutu saa rahoitusta poikkeusaikanakin – Epävarmuus näkyy erityisesti investoinneissa

Upeat kesäsäät toivat Jyväskylän terassiravintoloille "unelmastartin", mutta sisätiloissa on vaikeampaa – "Tänä vuonna ei missään nimessä päästä normaaliin tilanteeseen"

Oikeus torppasi Fortumin havittelemat muutokset Oulujoen vaelluskalamääräyksiin – uusia kalateitä ei silti tule ainakaan lähivuosina

Suomen merkittävin laserleikkauksen keskittymä syntyi kaikessa hiljaisuudessa Keuruun Haapamäelle – Naapuriyritysten valtavat koneet taivuttavat kirkasmetallista mitä tahansa tarvitaan

Jyväskylä neuvottelee lentojen jatkumisesta valtion ja Finnairin kanssa: "Jos kaupallinen kannattavuus palautuu, myös lennot palautuvat"

Eckerö lopettaa Maarianhaminan ja Tukholman välillä liikennöivän Birka Cruisesin toiminnan

Norjalainen yritys ostaa Pilke päiväkodit -yrityksen – ei henkilöstövaikutuksia

Yhdysvalloissa työllisyys parani kesäkuussa ennakoitua nopeammin

Privanet Capital Marketsille seuraamusmaksu – syynä virheelliset tiedot Lapis-yhtiöistä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.