Suuret irtisanojat nostaneet hallituspalkkioitaan

Valtaosa suurimpia irtisanomisia toteuttaneista pörssiyhtiöistä on korottanut hallituspalkkioitaan viime vuosina. Esimerkiksi kolmanneksi suurin irtisanoja Stora Enso nosti taannoin hallituksensa puheenjohtajalle annettavan vuosipalkkion 135 000 eurosta 170 000:een.

Muhkeimman korotuksen on tehnyt Outokumpu, joka on kaksinkertaistanut hallituksen puheenjohtajan vuosipalkkion 140 000:een parissa vuodessa. Suomen valtio on molempien yhtiöiden suuromistaja.

Sen sijaan kaksi suurinta potkujen antajaa Nokia ja UPM ovat pitäneet hallituksensa jäsenille maksettavat palkkiot ennallaan.

STT kävi läpi vuodesta 2008 lähtien 20 eniten irtisanoneen suomalaisen pörssiyrityksen hallituspalkkiot. Suurin osa yrityksistä on alkanut tänä aikana palkita hallitustyöskentelystä aiempaa anteliaammin.

Kiinteiden vuosipalkkioiden lisäksi jotkut yhtiöt maksavat entistä enemmän myös hallituksen kokouksiin osallistumisesta. Suurin osa on pitänyt kokouspalkkiot ennallaan. Yhteen kokoukseen osallistumisesta saa tavallisesti joistakin sadoista alle tuhanteen euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.